Kaart

Tarom

Tarom is de nationale luchtvaartmaatschappij van Roemenië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Henri Coandă International Airport in Otopeni, nabij de hoofdstad Boekarest. De luchtvaartmaatschappij is na prijsvechter Blue Air de grootste maatschappij van het land en vliegt naar meer dan 79 bestemmingen in Europa en het Midden-Oosten, waaronder Amsterdam, Brussel, Londen, Parijs, Beirut en Dubai. Tarom is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Tarom

Inchecken Tarom

Bij Tarom kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken gaat verreweg het snelst en kan op vrijwel alle luchthavens vanaf 30 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens vanaf 2 uur tot 45 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven of is online inchecken op jouw vliegveld van vertrek niet mogelijk, dan kan je uiterlijk tot 45 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Wil je weten of je op jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Tarom.

Bagage Tarom

De hoeveelheid handbagage die je bij Tarom mag meenemen in de cabine hangt af van het toestel waarmee je vliegt. Vlieg je met een Boeing of Airbus, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Vlieg je met een ATR 42 of ATR 72 toestel, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 35 x 30 x 20 cm. Daarnaast mag je in alle gevallen nog een persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas, mits deze niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm (Boeing en Airbus toestellen) of 35 x 30 x20 cm (ATR42 en ATR 72 toestellen). Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van je vliegklasse en frequent flyer status. Als je in de Economy Class vliegt mag je maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, en in de Business Class maximaal 3 stuks ruimbagage van elk maximaal 23 kilo. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is in alle vliegklassen 158 cm. Voor SkyTeam Elite en SkyTeam Elite Plus reizigers, alsmede voor passagiers die met baby’s reizen die geen eigen stoel hebben gelden ruimere bagagevrijstellingen. Daarnaast gelden op de routes Boekarest – Beirut, Boekarest – Amman, Boekarest – Larnaca, Iasi – Turijn, Suceava – Turijn en Boekarest – Rome ruimere bagagevrijstellingen. Als je meer ruimbagage wilt inchecken dan voor jouw vliegklasse en frequent flyer status is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per stuk overbagage. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht, raadpleeg dan de website van Tarom.

Stoelen reserveren Tarom

Zodra je vliegtickets Tarom boekt worden er automatisch stoelen aan je toegewezen. Ben je niet tevreden met je stoel, dan kun je deze wijzigen op het moment dat je gaat inchecken. Bepaalde voorkeursstoelen, zoals stoelen met extra beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig, zijn bestemd voor reizigers met een frequent flyer status, deze kun je dus niet kiezen.

Boekingskosten Tarom

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij Tarom geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn.

 

Service aan boord

Als je met Tarom gaat vliegen zijn op alle vluchten alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je een warme of koude drank en een snack of lichte maaltijd geserveerd, zoals een koek of sandwich. Op vluchten die langer dan 2 uur duren krijg je drankjes en een warme maaltijd voorgeschoteld, inclusief dessert. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je deze doorgeven als je je vliegticket boekt. Reizigers in de Business Class kunnen kiezen uit verschillende soorten maaltijden en hebben ook een ruimere keuze aan dranken. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine Insight, dat boordevol reistips en nuttige informatie staat over bestemmingen waar Tarom op vliegt. Tarom biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma, als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen.

Punctualiteit Tarom

De punctualiteit van Tarom is goed te noemen, het punctualiteitspercentage van april 2016 tot maart 2017 bedroeg volgens statistisch bureau OAG ca. 79%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.