Kaart

Air Canada

Air Canada is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Canada en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Montreal, in de provincie Québec. De luchtvaartmaatschappij gebruikt Toronto Pearson International Airport als belangrijkste thuisbasis en vliegt naar ruim 350 bestemmingen in het binnen- en buitenland, variërend van Calgary en Vancouver tot New York City en Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. Regionale vluchten van Air Canada worden uitgevoerd door dochtermaatschappij Air Canada Express. Air Canada heeft daarnaast nog twee andere dochtermaatschappijen, te weten Air Canada Rouge (voor chartervluchten naar vakantiebestemmingen) en Air Canada Cargo.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Canada

Air Canada check in

Bij Air Canada kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een incheckautomaat of incheckbalie op de luchthaven  Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 uur tot 3 uur (vluchten naar Algerije, Marokko en Israël), 2 uur (alle overige internationale vluchten) of 1,5 uur (binnenlandse vluchten) voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Canada op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckmachine of incheckbalie van Air Canada. Tot hoe laat je uiterlijk kunt inchecken op de luchthaven hangt af van je vliegveld van vertrek en bestemming, raadpleeg voor meer informatie de website van Air Canada. Online inchecken is niet mogelijk als je assistentie nodig hebt, met een huisdier reist of een minderjarig kind alleen laat reizen.

Air Canada bagage

Als je met Air Canada gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage mee aan boord nemen dat een maximale grootte van 55 x 40 x 23 cm heeft, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Er is geen gewichtslimiet verbonden aan je handbagage, maar je dient wel in staat te zijn om je koffertje of tas zelf in het bagagevak boven de stoelen te tillen. Naast dit stuk handbagage mag je 1 persoonlijk item meenemen van maximaal 43 x 33 x 16 cm, zoals kleine handtas, aktetas of laptop. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegveld van vertrek en bestemming, je reisklasse en je frequent flyer status. Vlieg je bijvoorbeeld van Amsterdam naar Toronto en heb je geen frequent flyer kaart, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm gratis inchecken. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Air Canada. Hier vind je een handige bagagecalculator zodat je in één oogopslag ziet wat jouw bagagevrijstelling is.

Air Canada stoelreservering

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Air Canada altijd te betalen, tenzij je in de Business Class vliegt. De tarieven voor het reserveren van een stoel zijn afhankelijk van de duur van je vlucht en de tariefklasse waarin je vliegt, en variëren van $10 per stoel per enkele reis voor een standaard stoel op een binnenlandse vlucht tot $50 per stoel per enkele reis voor een standaard stoel op een internationale vlucht. Voorkeursstoelen (bijv. stoelen vooraan in het vliegtuig en stoelen met meer beenruimte) zijn altijd duurder en zijn beschikbaar vanaf $19 op binnenlandse vluchten. Wil je weten hoeveel het kost om jouw favoriete stoel te reserveren, bekijk dan de tarieven op de website van Air Canada.

Boekingskosten Air Canada

Air Canada brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor sommige bestemmingen extra toeslagen te betalen en betaal je extra kosten bij onder meer ticketwijzigingen (voor zover mogelijk), overbagage en het reserveren van voorkeursstoelen.

Service aan boord

Op alle internationale vluchten van Air Canada zijn je drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op intercontinentale vluchten biedt Air Canada bovendien een uitgebreid entertainmentprogramma aan met onder meer muziek, tv-series, documentaires en kinderprogramma’s, die via je persoonlijke videoscherm te bekijken zijn. Daarnaast kun je op veel internationale vluchten tegen betaling gebruik maken van wifi. Ook kun je bij internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen, en vind je in de stoelzak het boordmagazine enRoute, waarin allerlei handige reistips en interessante informatie staat. Vlieg je in de Business Class, dan kom je geheel uitgerust op je bestemming dankzij de stoelen die in een bed te veranderen zijn. Bovendien hebben deze stoelen een ingebouwd rugmassage-systeem, zodat je geheel ontspannen het vliegtuig uitstapt.

Punctualiteit Air Canada

De punctualiteit van Air Canada is met een gemiddeld punctualiteitspercentage van 65%  redelijk tot goed te noemen.

Air Canada

4,5/5
Gebaseerd op 7182 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.