Kaart

Vliegtickets Washington D.C. vergelijken op Skyscanner

Washington is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika en tevens het politieke centrum van het land. In Washington zijn veel interessante bezienswaardigheden te vinden, zoals het Witte Huis, het Capitool en het Lincoln Memorial, dus als u vliegtickets Washington boekt kunt u rekenen op een indrukwekkende vakantie die voor altijd in uw geheugen gegrift zal blijven staan.

Visum

Indien u houder bent een geldig Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig om de Verenigde Staten te bezoeken. Wel moet u zich aanmelden op de ESTA-website.

Seizoen

In Washington zijn de zomers warm en de winters meestal mild. De beste periode om Washington te bezoeken is tussen begin april en eind oktober.

Vervoer

Washington is zeer uitgestrekt, u zult daarom vaak gebruik willen maken van de metrolijnen, bussen en taxi’s die alle delen van de stad met elkaar verbinden. Indien u ook bezienswaardigheden buiten Washington gaat bezoeken kan een auto huren de beste optie zijn.

Openingstijden

Winkels: de meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 22:00, op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 21:00. Kleine buurtwinkels zijn vaak eerder en langer open.

Restaurants en cafés: vaak geopend van ca. 6:00 tot ca. 23:00. Nachtclubs zijn meestal open van 23:00 tot 5:00 of nog later.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00. Sommige banken zijn ook op zaterdag open.

Fooien

Het is in Washington zeer gebruikelijk om in restaurants, cafés, nachtclubs en taxi’s 15% tot 20% fooi te geven. Alleen als de service zeer onder de maat is kunt u minder of geen fooi geven.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 911.

Nederlandse ambassade: 4200 Linnean Avenue NW, Washington, DC 20008. Tel.: (+1)877-388 2443.

Bezienswaardigheden

Als u Washington gaat bezoeken kunt u het beste beginnen met de National Mall, waar veel prominente gebouwen en parken van de stad te vinden zijn. Hier vindt u bijvoorbeeld het imposante Lincoln Memorial, het Capitool, het Washington Monument en de Jefferson Pier. Ook staan hier het Witte Huis, het National World War II Memorial, het Korean War Veterans Memorial en het Vietnam Veterans Memorial. Alle bezienswaardigheden in en rondom de National Mall worden omringd door prachtige grote parken, waar u met een beetje geluk een protestactie kunt gadeslaan of een concert of festival kunt bijwonen. Nadat u alle prachtige gebouwen bij de National Mall heeft bekeken wordt het tijd om de rest van de stad te bezoeken. Ga bijvoorbeeld winkelen en koffie drinken in de gezellige historische wijk Georgetown, op culinaire tocht in Chinatown, galeries bezoeken in Penn Quarter of souvenirs inslaan op de Eastern Markt in Capitol Hill.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Washington D.C.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.