Kaart

SWISS

Swiss Air, dat officieel Swiss International Air Lines heet en soms ook Swissair maar meestal kortweg SWISS wordt genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Zwitserland en heeft haar hoofdkantoor in Bazel gevestigd. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1931 en vliegt naar ruim 102 internationale bestemmingen in 46 landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. De moedermaatschappij van Swiss Air is Lufthansa. De Zwitserse maatschappij is aangesloten bij de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook onder meer Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren. De thuisbasis van Swiss Air is Zürich Airport.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Swiss Air

Inchecken Swiss Air

Bij Swiss Air kun je op vier manieren inchecken: automatisch, online, via een selfservice kiosk op de luchthaven of bij een incheckbalie. Als je tijdens het boeken van je Swiss Air vliegtickets kiest voor automatisch inchecken krijg je 24 tot 20 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig automatisch een instapkaart toegestuurd via email of sms. Zelf online inchecken is ook mogelijk, dit kan vanaf 23 uur voor vertrek. Zodra je automatisch of online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Ook kun je op steeds meer routes van Swiss Air je bagagelabels uitprinten, opvouwen en in een plastic labelhouder schuiven die je aan je koffer bevestigt. Vervolgens kun je als je bent aangekomen op de luchthaven je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Wil je liever op het vliegveld inchecken, dan kun je meestal vanaf 2 of 3 uur (op Berlin Tegel 24 uur) tot 30, 40, 60 of 75 minuten voor vertrek terecht bij een incheckbalie of selfservice kiosk van Swiss Air. De uiterlijke inchecktijd is afhankelijk van je klasse en bestemming, raadpleeg daarom voor de zekerheid de website van Swiss Air als je wilt weten tot hoe laat je kunt inchecken.

Bagage Swiss Air

De hoeveelheid handbagage die je bij Swiss Air mag meenemen in de cabine hangt af van de klasse waarin je vliegt. Reis je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en de maximale afmetingen heeft van 55 x 40 x 23 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Vlieg je in de Business of First Class, dan mag je 2 stuks handbagage van maximaal 8 kilo en 55 x 40 x 23 meenemen. Daarnaast mag je in elke klasse een klein persoonlijk item meenemen van maximaal 40 x 30 x 10 cm, zoals een handtasje, schoudertas of laptop. Voor vluchten van/naar Italië, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika gelden afwijkende handbagagevrijstellingen, check de website van Swiss Air als je wilt weten wat deze zijn. Hoeveel ruimbagage je gratis mag meenemen hangt af van je ticketklasse en bestemming. Bij Europese vluchten dien je bij Swiss Air alleen extra te betalen voor ruimbagage als je een Light ticket hebt geboekt. Vlieg je met een Classic of Flex ticket, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo inchecken en met een Business ticket 2 stuks ruimbagage van elk maximaal 32 kilo. Bij intercontinentale vluchten mag je met een Economy ticket 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo meenemen, met een Business ticket 2 stuks ruimbagage van elk maximaal 32 kilo en met een First ticket 3 stuks ruimbagage van elk maximaal 32 kilo. Voor sommige routes en frequent flyer kaarthouders gelden ruimere bagagevrijstellingen. Kijk op de website van Swiss Air om te zien hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis in mag checken.

Stoelen reserveren Swiss Air

Als je met Swiss Air gaat vliegen kun je tijdens het boekingsproces of op enig ander moment daarna tot 48 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig stoelen reserveren. De kosten van je stoelreservering hangen af van je tickettype, vliegklasse en het type stoel dat je boekt (stoelen met extra beenruimte of vooraan in het vliegtuig zijn duurder). Wie geen stoel reserveert krijgt tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Swiss Air

Bij Swiss Air betaal je €5 tot €7,50 boekingskosten per reservering als je met een creditcard betaalt.

Service aan boord

Alle maaltijden, drankjes en snacks zijn bij Swiss Air inbegrepen in de ticketprijs, je hoeft hier dus niet aan boord extra voor te betalen. Op korte vluchten krijg je een drankje en snack of lichte maaltijd aangeboden, en op lange vluchten krijg je zelfs in de Economy Class een meergangenmaaltijd voorgeschoteld. Op alle intercontinentale vluchten van Swiss Air heb je in alle klassen de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt doen. Daarnaast vind je in elke stoelzak het boordmagazine Swiss Magazine (Economy Class) of Swiss Universe (Business en First Class), dat boordevol handige reistips en informatie over Swiss Air bestemmingen staat. Alle Boeing 777-300ER en Airbus A330-300 toestellen van Swiss Air zijn uitgerust met wifi. De eerste 50 MB is gratis voor First Class passagiers, reizigers in de overige klassen betalen €8 voor 20 MB tot €36 voor 120 MB.

Punctualiteit Swiss Air

De punctualiteit van Swiss Air is redelijk tot goed te noemen, het punctualiteitspercentage van april 2016 tot maart 2017 bedroeg volgens statistisch bureau OAG ca. 76,5%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.