Kaart

Amsterdam - Girona

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Girona

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 70

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Girona

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Girona

 

Amsterdam - Girona

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Girona het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Spanje zijn meestal het goedkoopst als je ver van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen doorgaans een stuk lager. Ben je benieuwd wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet hebt bepaald op welke data je wilt gaan vliegen en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Girona (ook vaak Gerona genoemd) het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je meteen wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Je hoeft niet direct te beslissen, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets die je gevonden hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je direct een melding als het tarief van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Girona?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Girona worden uitsluitend aangeboden door Transavia, en dan ook nog alleen maar tijdens het zomerseizoen. In de winter kun je dus niet van Amsterdam naar Girona vliegen. Er zijn geen indirecte vluchten van Amsterdam naar Girona beschikbaar.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Girona?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Girona duren gemiddeld 2 uur. Je kunt geen indirecte vluchten van Amsterdam naar Girona boeken, dus hier kunnen wij ook geen vluchtduur voor vermelden.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Alle vluchten van Amsterdam naar Girona vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Voor wie vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen is het openbaar vervoer de beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Elk uur rijden er gemiddeld zo’n 6 treinen van Amsterdam Centraal naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer rijden er rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Girona

 

De luchthaven van Girona, formeel Girona – Costa Brava Airport geheten, ligt 12,5 kilometer ten zuidwesten van Gerona en 92 kilometer ten noorden van Barcelona, en is om die reden ideaal voor reizigers die naar de Costa Brava of omgeving op vakantie willen gaan.

 

Van Girona International Airport naar het centrum van Girona: Als je met het openbaar vervoer van Girona - Costa Brava Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijdt dus geen trein of metro van / naar de luchthaven. Op het vliegveld van Girona stoppen niet alleen bussen richting de binnenstad van Girona, je kunt er ook bussen nemen die rechtstreeks naar diverse plaatsen aan de Costa Brava rijden, zoals Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna en Pineda de Mar, en er stoppen zelfs bussen die naar Perpignan en Andorra rijden. Als je op Girona - Costa Brava Airport een auto gaat huren en met je huurauto naar het centrum van Girona wilt gaan rijden dien je de tolweg E-15/AP-7 of de provinciale wegen C-25 of N-II te nemen, deze leiden allemaal naar de stad. Zonder files en opstoppingen duurt een taxi- of autorit van de luchthaven naar het centrum van Girona een kleine twintig minuten.

 

Visum Girona

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Girona te vliegen, want Spanje behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Girona

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Girona

 

Girona heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat je er kunt profiteren van warme zomers met een gemiddelde dagtemperatuur van tussen de 25 en 30 C, en milde winters waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 10 tot 15 C bedraagt. De beste periode voor een stedentrip naar Girona is de lente of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst en dan is het met name in Barcelona minder druk.

 

Vervoer in Girona

 

Veel bezienswaardigheden in Girona kun je te voet bereiken, maar voor langere afstanden kun je ook een bus of taxi nemen. Wil je een dagtripje naar Barcelona gaan maken, dan kun je het beste de trein nemen. Een treinrit van Girona naar Barcelona duurt 1 uur en 35 minuten met de “Regional” trein, 1 uur en 15 minuten met de "Media Distancia" trein en 37 minuten als je de snelle AVE neemt.

 

Zien en doen in Girona en omgeving

 

9 budgetbreaks tegen een ontluikende winterdepressie

7 goedkope bestemmingen voor de meivakantie

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Girona: vliegvelden

Girona: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Girona

Vergelijk hier hotels in Girona

Autoverhuur in Girona

Vind hier huurauto’s in Girona

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.