Kaart

Amsterdam - Kaapstad

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kaapstad

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 478

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 9697 kilometer

11u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Kaapstad

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Kaapstad

 

Amsterdam - Kaapstad

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Kaapstad het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Kaapstad zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan bespaar je het meest op de prijs van je ticket. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week vliegtickets het laagst in prijs zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en wilt weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Kaapstad het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Je hoeft vervolgens niet meteen te beslissen, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets die je gevonden hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je direct een waarschuwing als het tarief van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Kaapstad?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kaapstad worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Kaapstad zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Lufthansa, Qatar Airways, Emirates, Kenya Airways en British Airways.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Kaapstad?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Kaapstad duren gemiddeld 11 uur en 15 minuten. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Kaapstad dan neemt je totale reistijd tussen de 14 en 20 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Kaapstad vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wil gaan reizen is het openbaar vervoer de beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Elk uur rijden er tot wel 9 treinen van Amsterdam Centraal naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer rijden er rechtstreekse treinen naar Schiphol. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een ritje met de trein van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Raadpleeg de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Kaapstad

 

De luchthaven van Kaapstad, officieel Cape Town International Airport geheten, ligt ca. 20 kilometer van het centrum van de stad. Je kunt vanaf het vliegveld van Kaapstad zowel met het openbaar vervoer als een huurauto of taxi naar de binnenstad reizen.

 

Van Cape Town International Airport naar het centrum van Kaapstad: Wie met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Kaapstad naar het centrum van de stad wilt gaan reizen is aangewezen op de shuttlebus van MyCiTi bus welke vanaf het vliegveld dagelijks elke 20 minuten tussen 4:20u en 22u naar het Civic Centre busstation in de binnenstad rijdt. Daarnaast kun je op het vliegveld een taxi of shuttlebusjes van particuliere vervoersbedrijven nemen. Als je op het vliegveld van Kaapstad een auto gaat huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Kaapstad gaat rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de N2 richting het centrum op te rijden. Neem na ongeveer 20 minuten de afslag Strand Street, je komt dan vanzelf in het centrum van de stad. Op deze route hoef je onderweg nergens tol te betalen.

 

Visum Kaapstad

 

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om van Amsterdam naar Kaapstad te vliegen. Wel dient je paspoort bij vertrek uit Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig te zijn.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Kaapstad

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Kaapstad

 

In Kaapstad zijn de winters (van juli tot en met september) mild, met een gemiddelde dagtemperatuur van 13C. De zomers (van januari tot en met maart) zijn lekker warm, waarbij de temperaturen kunnen oplopen tot wel 26C of nog hoger. Ook de lente en herfst zijn zeer aangenaam in Kaapstad, elk seizoen is dus geschikt voor een stedenreis naar Kaapstad.

 

Vervoer in Kaapstad

 

Alle bezienswaardigheden in de binnenstad van Kaapstad zijn prima lopend te bereiken. Voor grotere afstanden kun je gebruik maken van de bus en taxi’s.

 

Zien en doen in Kaapstad en omgeving

 

Wat te doen in Kaapstad: 15 tips

Wat doen in Kaapstad en de beste tips voor de Garden Route

Kaapstad: Top Tien van een reisjournalist

Kitesurfen in Zuid-Afrika: de wind achterna op de Westkaap

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Kaapstad: vliegvelden

Kaapstad: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Kaapstad

Vergelijk hier hotels in Kaapstad

Autoverhuur in Kaapstad

Vind hier huurauto’s in Kaapstad

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.