Kaart

Amsterdam - Milaan

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Milaan Malpensa

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 43

Directe luchtvaartmaatschappijen

5

Vluchten per week

63

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 796 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Milaan Malpensa

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Noord-Italië of wilt u een stedenreis naar Milaan gaan maken en bent u van plan vliegtickets Milaan Malpensa te boeken? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Milaan Malpensa vliegen, hoe u vanaf vliegveld Milaan Malpensa naar uw eindbestemming kunt reizen en andere nuttige en praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Milan Malpensa Airport vliegen, waaronder Easyjet en Vueling. Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets Milaan Malpensa en vindt u het geen probleem om onderweg over te stappen dan kunt u ook voor indirecte vluchten van Amsterdam naar Milaan Malpensa kiezen. Luchtvaartmaatschappijen die niet-rechtstreekse vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Milaan Malpensa zijn onder meer Lufthansa, Iberia, Swiss Airlines, Austrian Airlines en Vueling. Houdt u er rekening mee u met niet-rechtstreekse vluchten soms aanzienlijk meer tijd kwijt bent.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart van Amsterdam naar Milaan Malpensa vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Milaan gaat vliegen dan wordt geadviseerd minimaal 2 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u bent aangekomen op Milan Malpensa Airport dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, het treinstation, de bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, een jetlag is dus uitgesloten als u van Amsterdam naar Milaan Malpensa gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Milaan Malpensa duren een kleine 2 uur, indirecte vluchten kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op Milan Malpensa Airport kunt u prima met het openbaar vervoer naar uw hotel in Milaan of andere eindbestemming reizen. Het snelst bent u in de stad met de Malpensa Shuttle, de Malpensa Bus Express of de trein (Malpensa Express). Alle bushaltes bevinden zich buiten bij de aankomsthal, het treinstation bevindt zich in Terminal 1. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, wat wellicht handiger is als u veel bagage bij u heeft of met kinderen reist, volg hiervoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Milaan kent warme zomers (25-30 C) en vaak ook milde winters, al kan er ook wel eens sneeuw liggen. Het prijsniveau in Milaan ligt wat hoger dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.