Kaart

Amsterdam - Ottawa

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Ottawa Internationaal

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 451

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 5638 kilometer

10u 14min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air Canada

Ottawa Internationaal

1 luchthaven

Gaat u voor familiebezoek, vakantie of zaken naar Canada en zoekt u vliegtickets Ottawa? Lees dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar de Canadese stad Ottawa in de provincie Ontario kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, welke reisdocumenten u nodig heeft, hoe u vanaf de luchthaven van Ottawa naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas dient u als u van Amsterdam naar Ottawa wilt vliegen altijd minimaal 1 keer over te stappen, er zijn dus geen rechtstreekse vluchten tussen deze twee steden. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten met 1 overstap van Amsterdam naar Ottawa aanbieden zijn onder meer Air Canada, Lufthansa, KLM, Delta Airlines, American Airlines en United Airlines.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt en voor een vakantie of zakenreis naar Canada gaat hoeft u geen visum aan te vragen. Wel dient u over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur voordat u naar Canada vliegt een online eTA formulier in te vullen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Ottawa gaan vliegen kunnen het beste minimaal 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, zodat zij voldoende tijd hebben voor de verplichte paspoort- en veiligheidscontroles. Nadat u op Ottawa Macdonald–Cartier International Airport , zoals het vliegveld van Ottawa officieel heet, bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (in het Engels en Frans) te volgen naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

In de Canadese provincie Ontario is het 6 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus zeker last krijgen van een jetlag krijgen als u van Amsterdam naar Ottawa gaat vliegen. Vluchten van Amsterdam naar Ottawa duren gemiddeld tussen de 10 en 20 uur inclusief overstaptijd. De totale reistijd is afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Heeft u een huurauto gereserveerd op het vliegveld van Ottawa, dan kunt u in de aankomsthal direct naar de balie van uw autoverhuurbedrijf lopen. Reist u met het openbaar vervoer naar uw hotel in Ottawa of andere bestemming in de regio, neem dan OC Transpo bus route 97, welke u rechtstreeks naar Downtown Ottawa brengt, hier kunt u tevens overstappen op de trein. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg dan de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten vlak bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In Ottawa kun u genieten van warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 26 C). De winters zijn er echter bitterkoud, waarbij het kwik overdag vaak niet hoger komt dan -10 C. Ook kunt u ’s winters rekenen op een flink pak sneeuw. De prijzen in Ottawa zijn vergelijkbaar met die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.