Kaart

Amsterdam - Tirana

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Tirana

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 56

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

2

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1656 kilometer

2u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Tirana

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Tirana

 

Amsterdam - Tirana

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Tirana het goedkoopst?

 

Vliegtickets Amsterdam Tirana zijn meestal het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Vind je het interessant om te weten wanneer een ticket Amsterdam Tirana het voordeligst is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht en 10 tips voor het vinden van goedkope vliegtickets.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer tickets Amsterdam Tirana het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een bericht als de prijs van je gewenste vliegticket Amsterdam Tirana stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Tirana?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Tirana worden uitsluitend aangeboden door Transavia, deze Nederlandse prijsvechter vliegt ca. 3 dagen per week naar deze bestemming. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Tirana zijn ook mogelijk en worden aangeboden door onder meer Lufthansa, Austrian Airlines, Alitalia en KLM.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Tirana?

 

Een directe vlucht van Amsterdam naar Tirana duurt gemiddeld 2 uur en 35 minuten. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Tirana ben je meestal tussen de 5 en 12 uur onderweg. De totale reistijd is in dat geval afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Tirana vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg je beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 397 (Amsterdam Airport Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Tirana

 

De luchthaven van Tirana, officieel Tirana International Airport Nënë Tereza geheten maar ook vaak Rinas International Airport genoemd, bevindt zich ca. 11 kilometer ten noordwesten van Tirana, in het dorpje Rinas. Je kunt vanaf het vliegveld van Tirana op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van het vliegveld van Tirana naar het centrum van Tirana: Als je met het openbaar vervoer van Tirana International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijden namelijk geen metro of treinen tussen het vliegveld van Tirana en het centrum van de stad. Buiten bij de aankomsthal stopt de Rinas Express Airport Bus, die elke dag tussen 6:00 en 18:00 rijdt en vanaf het vliegveld rechtstreeks (reistijd ca. 25 tot 30 minuten) naar het Nationale Museum in Tirana gaat. Als je met je huurauto vanaf de luchthaven van Tirana naar het centrum van de stad wilt gaan rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de snelweg SH60 richting Tirana te nemen. Vervolgens neem je de afslag naar de SH2 richting Durres / Tirana. Zonder files en opstoppingen duurt de autorit van het vliegveld van Tirana naar de binnenstad ongeveer een half uur. Onderweg hoef je nergens tol te betalen

 

Visum Tirana

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt en van plan is maximaal 90 dagen in Albanië te verblijven hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Tirana te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Tirana

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Tirana

 

Tirana heeft een subtropisch klimaat. In de zomer bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur in de stad zo’n 27 C tot 30 C, in de winter ligt het kwik rond de 12 C. De meeste neerslag valt in de wintermaanden. De beste periode voor een stedentrip naar Tirana is de lente, zomer of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst.

 

Vervoer in Tirana

 

Tirana heeft een zeer uitgebreid tram- en busnetwerk, waarmee je in alle uithoeken van de stad komt. Het centrum van de stad is echter prima te voet te doen. Is het mooi weer in Tirana, dan wordt het erg aanbevolen om een fiets te huren bij deelfietsbedrijf Ecovolis, welke op diverse plekken in de stad uitgiftestations heeft (onder meer bij Rinia Park en op Deshmoret en Kombit Boulevard.

 

Zien en doen in Tirana en omgeving

 

Verborgen stranden in Europa waar je nu naartoe wilt

10 bijzondere & goedkope bestemmingen in Europa

Zien: 8 geweldige plekken in de Balkan

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per september 2018

 

Tirana: vliegvelden

Tirana: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Tirana

Vergelijk hier hotels in Tirana

Autoverhuur in Tirana

Vind hier huurauto’s in Tirana

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.