Kaart

Vliegtickets Bergen

Bergen is de één na grootste stad van Noorwegen en het perfecte startpunt voor vakantiegangers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen gaan bekijken. Daarnaast barst Bergen zelf van de prachtige bezienswaardigheden, dus boek vandaag nog vliegtickets Bergen en geniet van een ontspannende en actieve vakantie waarbij historie, cultuur en een indrukwekkende natuur centraal staan.

 

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese identiteitskaart hebben geen visum nodig om naar Bergen te vliegen.

 

Seizoen

Van november tot en met april is het in Noorwegen het koudst, dus als u een stedenreis of een fiets- of wandelvakantie wilt boeken kunt u het beste in de late lente, zomer of vroege herfst naar Bergen vliegen.

 

Vervoer

Het openbaar vervoer (bussen, treinen, veerboten) in Bergen en omgeving is zeer efficiënt en punctueel, maar als u afgelegen fjorden en gletsjers wilt gaan bezoeken kunt u na aankomst in Bergen het beste een auto gaan huren.

 

Openingstijden

Winkels: open maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag van 9:00 tot 15:00. Winkelcentra en souvenirwinkels zijn vaak wat langer open.

Restaurants en cafés: geopend van 9:00 of 12:00 tot 1:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 15:00 en op donderdag meestal tot 17:00.

 

Fooien

Het is in Noorwegen niet gebruikelijk om fooien te geven, maar als u tevreden bent over de service kunt u in restaurants altijd wat extra geven. Als u een taxi neemt kunt u de rekening naar boven afronden.

 

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 112 (politie), 113 (ambulance), 110 (brandweer).

Nederlands consulaat: Formuesforvaltning Vest Kalfarveien 78 A 5018 Bergen. Tel.: (+47)55560620.

 

Bezienswaardigheden

De Noorse stad Bergen ligt ingeklemd tussen zeven bergen en wordt daarom ook wel “syv fjell”, oftewel “de stad tussen de zeven bergen” genoemd. In de omgeving van Bergen zijn veel prachtige fjorden en gletsjers te bewonderen, daarom is de stad al jaren in trek bij wandelaars en actieve vakantiegangers die de stad als vertrekpunt of uitvalbasis gebruiken. Bent u niet van plan om bergen te gaan beklimmen, dan kunt u toch een prachtig uitzicht over de stad krijgen door met het kabeltreintje naar de top van de berg Fløyen te gaan. In Bergen zelf is ook heel veel te zien, dus als u na een lange dag wandelen wat ontspanning en vertier zoekt hoeft u zich absoluut niet te vervelen. Om te beginnen moet u zeker een wandeling door de smalle steegjes van de prachtige historische binnenstad Bryggen maken, één van de best bewaard gebleven middeleeuwse vestigingen in Noorwegen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis van Bergen, dan is een bezoekje aan het Bryggen Museum en het Hanze Museum zeker de moeite waard. Andere populaire bezienswaardigheden in Bergen zijn de koninklijke residentie Håkonshallen en de naastgelegen dertiende eeuwse Rosenkrantz toren, de vismarkt van Bergen en het Bergen Kunstmuseum, waar een unieke verzameling werken van Edvard Munch te zien is.

Flexibele bestemming? Zoek luchthavens in de buurt en bespaar meer.

Luchthavens in de buurt van Bergen

Veelgestelde vragen

Er is één vliegveld in Bergen: Bergen.
Delta, KLM Cityhopper, Singapore Airlines, KLM, Norwegian Air International, Norwegian Air Sweden, Kenya Airways en Alitalia hebben directe vluchten naar Bergen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.