Kaart

Vliegtickets Servië - Skyscanner

Met vliegtickets Servië valt u met de neus in de boter, want dit land op de Balkan heeft veel te bieden. Als u naar Servië op vakantie gaat kunt u het beste een rondreis gaan maken, want overal verspreid door het land treft u interessante bezienswaardigheden aan en kunt u genieten van een prachtige natuur. Laat u verbazen door Romeinse nederzettingen of prehistorische opgravingen, bezoek een van de vele nationale parken die Servië telt of duik het bruisende uitgaansleven van Belgrado in en geniet van een heerlijke vakantie waar u voor altijd met plezier aan terug zult denken.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart hebben geen visum nodig om Servië te bezoeken.

Seizoen

Servië kent warme zomers en koude winters. Indien u op zoek bent naar een zonvakantie kunt u het beste tussen mei en september naar Servië vliegen, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur meestal zo’n 20 C tot 22 C is.

Vervoer

In Servië kunt u gebruik maken van bussen en treinen, die de meest uiteenlopende bestemmingen met elkaar verbinden. Bent u liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer dan kunt u ook heel eenvoudig een auto huren.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van maandag tot en met zondag van 8:00 tot 22:00. Op zondag gaan sommige winkels eerder dicht.

Restaurants en cafés: vaak geopend van 8:00 tot 23:00, afhankelijk van het type horeca.

Banken: geopend maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00.

Fooien

In Servië is het geven van een fooi niet verplicht, maar als de service goed was kunt u in restaurants 5-15% fooi geven. Indien u gebruik maakt van een taxi kunt u de rekening naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemeen alarmnummer: 112.

Nederlands consulaat: Simina 29, 11000 Belgrado. Tel.: +381 11 2023900.

Bezienswaardigheden

Indien u op cultuurvakantie gaat naar Servië gaat kunt u zich het beste beperken tot de grote steden, waaronder Belgrado, Nis en Novi Sad. Tot de topbezienswaardigheden van Belgrado behoren onder andere de tempel van Saint Sava, het Parlementsgebouw, het Kalemegdan Fort en het Nationale Museum. Daarnaast zijn er in de hoofdstad talloze prachtige parken te vinden, waar u uw voeten heerlijk wat rust kunt gunnen. Als u behoefte heeft aan wat

meer natuur is het zeer aan te bevelen om een van de vele nationale parken van Servië te bezoeken, waaronder de nationale parken van Djerdap, Fruska Gora en Kopaonik. Daarnaast vindt u in Servië veel historische forten, paleizen, kloosters en kerken, zoals het paleis van Galerius, de ruïnes van Stari Ras en het Studenica klooster, die allemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.