Kaart

Bulgaria Air

Bulgaria Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Bulgarije en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Sofia Airport. De maatschappij richt zich uitsluitend op korte en middellange vluchten naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Rusland, waaronder Amsterdam, Brussel, Parijs, Malaga, Athene en Moskou. Bulgaria Air is eigendom van de Balkan Hemus Group, waartoe ook Hemus Air en Viaggio Air behoren. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 2002 en vliegt met een vloot van 10 toestellen naar ruim 26 bestemmingen. Bulgaria is geen lid van een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Air France, Alitalia en Iberia.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Bulgaria Air

Inchecken Bulgaria Air

Bij Bulgaria Air kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is mogelijk als je vanaf de vliegvelden Sofia, Varna, Bourgas, Londen (Heathrow en Gatwick), Zurich, Milaan, Paris, Berlin, Amsterdam, Wenen en Brussel vertrekt, en kan bij de meeste vluchten vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je eventuele bagage uiterlijk 1 uur voor vertrek kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Bulgaria Air op het vliegveld. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate moet zijn, zorg dus dat je op tijd op de luchthaven bent (ook als je al thuis online ingecheckt hebt) want het afgeven van je bagage en de douane- en veiligheidscontroles kunnen soms veel extra tijd in beslag nemen, met name tijdens het hoogseizoen.

Bagage Bulgaria Air

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Bulgaria Air gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en bestemming. Voor zowel Economy Class als Business Class passagiers geldt dat je maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 10 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm of een omtrek (l x b x h) van 118 cm heeft. Reizigers in de Economy Class die een ticket met een gratis ruimbagagevrijstelling hebben gekocht mogen 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm meenemen. Vlieg je in de Business Class dan mag je 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk of 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo en een maximale omtrek (l x b x h) van 158 cm elk gratis inchecken. Voor Fly More Gold, CCBank Visa Platinum, CCBank Club kaarthouders, zeelieden, reizigers die met baby’s reizen en reizigers die hun ticket betaald hebben met een Bulgaria Air / CCBank creditcard gelden ruimere bagagevrijstellingen. Voor overbagage en bijzondere bagage (sportuitrusting, fiets, huisdier, etc.) dient altijd bijbetaald te worden, de tarieven zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming en hoeveel overbagage je meeneemt. Raadpleeg de website van Bulgaria Air voor een compleet overzicht van alle bagagevrijstellingen en overbagagetarieven.

Stoelen reserveren Bulgaria Air

Als je vliegtickets bij Bulgaria Air gaat boeken kun je tijdens het inchecken gratis een standaard stoel uitkiezen. De hoeveelheid beenruimte die je hebt is afhankelijk van het type toestel waarin je vliegt. In de Embraer 190 (doorgaans gebruikt voor korte vluchten) bedraagt de beenruimte ca. 78 cm. Vlieg je met de Airbus A320-200 dan heb je een beenruimte van ca. 73 cm. Wil je meer beenruimte, dan kun je het beste tegen betaling een stoel bij een nooduitgang reserveren (hieraan zijn wel voorwaarden verbonden) of een upgrade boeken naar de Business Class.

Boekingskosten Bulgaria Air

Bulgaria Air brengt geen boekingskosten in rekening. Je kunt bij Bulgaria Air met diverse creditcards betalen, waaronder VISA, Mastercard, Diners Club en Discover Card.

Service aan boord

Op alle vluchten van Bulgaria Air zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. In de Economy Class krijg je meestal een snack of lichte maaltijd geserveerd, welke vergezeld gaat van een kopje thee of koffie of een keuze uit sapjes, frisdrank, bier en wijn. In de Business Class word je bij Bulgaria Air in de watten gelegd en krijg je als je gaat zitten een welkomstdrankje en tijdens je vlucht een warme maaltijd, waarbij je kunt kiezen uit een groot aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Bulgaria Air biedt geen inflight entertainment aan, dus als je tijdens je vlucht wat te doen wilt hebben kun je het beste een boek of tijdschrift of je laptop of tablet meenemen. In elke stoelzak bevindt zich het Bulgaria On Air boordmagazine, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat.

Punctualiteit Bulgaria Air

De punctualiteit van Bulgaria Air is zeer goed, van april 2016 tot maart 2017 had de maatschappij volgens statistisch bureau OAG een punctualiteitspercentage van maar liefst 84,3%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.