Kaart

Aeromexico

Aeromexico, officieel Aerovías de México, S.A. de C.V geheten, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Mexico en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Mexico City. De vliegmaatschappij, die opgericht werd in 1988 en Mexico City International Airport als thuisbasis heeft, voert vluchten uit naar ruim 85 bestemmingen in Mexico, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië, waaronder Cancun, Chicago, Panama City, Amsterdam en Shanghai. Aeromexico is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren. De luchtvaartmaatschappij heeft vier dochtermaatschappijen, te weten Aeroméxico Cargo, Aeroméxico Connect, Aeroméxico Express en Aeroméxico Servicios.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Aeromexico

Inchecken Aeromexico

Bij Aeromexico kun je zowel online, via je smartphone als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan bij binnenlandse vluchten vanaf 48 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, en bij internationale vluchten vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek. Nadat je online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt kun je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden, mits je vliegveld van vertrek mobiele instapkaarten accepteert. Je bagage kun je vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van Aeromexico. Wil je liever in op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een self service kiosk of incheckbalie van Aeromexico. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 24 uur tot 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Houd er ook rekening mee dat douane- en veiligheidscontroles extra tijd kunnen kosten, dus zorg er altijd voor dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven.

Bagage Aeromexico

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je gratis mag meenemen hangt bij Aeromexico af van je luchthaven van vertrek en bestemming, je vliegklasse en of je een frequent flyer kaarthouder bent. Voor vluchten van Europa naar Mexico en vice versa geldt bijvoorbeeld dat je 1 stuk handbagage in de cabine mag meenemen dat niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm en niet zwaarder weegt dan 10 kilo. Daarnaast mag je één persoonlijk item meenemen van maximaal 3 kilo en nog 1 accessoire, zoals een paraplu, camera of draagtas met belastingvrije artikelen. De hoeveelheid ruimbagage die je op vluchten tussen Europa en Mexico gratis mag inchecken is als je in de Economy Class vliegt 1 stuk van maximaal 23 kilo en in de Business Class twee stuks van maximaal 32 kilo elk. Voor Club Premier, Delta Elite en SkyTeam Elite kaarthouders gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan is toegestaan dan dien je altijd overbagage te betalen, de tarieven daarvoor zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Wil je precies weten hoeveel bagage je voor jouw reis mee mag nemen en wat de overbagagetarieven zijn, ga dan nu naar de website van Aeromexico om de bagagevrijstellingen per route te raadplegen.

Stoelen reserveren Aeromexico

Bij Aeromexico kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna kosteloos een standaard stoel reserveren. Wil je graag een voorkeursstoel (stoel met meer beenruimte of stoel vooraan in het vliegtuig) reserveren, dan dien je hiervoor bij te betalen. De tarieven voor voorkeursstoelen variëren per bestemming en lopen uiteen van US$8 tot US$30 per stoel per enkele reis.

Boekingskosten Aeromexico

Als je bij Aeromexico online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Boek je je vliegticket via de telefonische klantenservice of een kantoor van Aeromexico, dan bedragen de boekingskosten US$100. Daarnaast wordt voor een aantal services een toeslag berekend, zoals het reizen met een baby zonder eigen stoel en minderjarigen die alleen reizen.

Service aan boord

Je hoeft bij Aeromexico nooit voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen, deze zijn altijd inbegrepen bij de ticketprijs. Wat je krijgt hangt af van het tijdstip van de dag, de lengte van je vlucht en in welke klasse je vliegt, maar zelfs op korte vluchten krijg je in de Economy Class altijd minimaal een drankje en een kleine snack geserveerd, en op lange afstandsvluchten krijg je altijd twee warme maaltijden en tussendoor nog een snack. In de Business Class kun je bij lange afstandsvluchten kiezen uit een à la carte menu en een uitgebreide wijnselectie. Reizigers die vanwege een dieet of religieuze voorschriften een speciale maaltijd wensen dienen dit uiterlijk 48 uur voor vertrek van het vliegtuig online door te geven. Op veel middellange en lange vluchten heb je bij Aeromexico de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem, waarop je films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast beschikken alle Boeing 737-800 en Boeing 787 toestellen van Aeromexico over wifi, waar je tegen betaling gebruik van kunt maken.

Punctualiteit Aeromexico

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Aeromexico.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.