Kaart

Rotterdam Malaga

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Málaga

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 79

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

6

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1841 kilometer

2u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Málaga

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Rotterdam – Málaga

 

Rotterdam - Málaga

 

Wanneer zijn vliegtickets van Rotterdam naar Málaga het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Malaga zijn meestal het goedkoopst als je ze 17 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 7% op de prijs van je ticket. Vliegen van Rotterdam naar Malaga is vaak het voordeligst in de maand januari, je bespaart dan gemiddeld 39%. Het duurst ben je uit als je in de maand juli van Rotterdam naar Malaga vliegt, dan betaal je tot wel 33% meer voor je vliegticket. Wil je weten wanneer vliegen vanuit Nederland naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Mocht je reisdatum nog niet vaststaan en wil je weten wanneer vliegtickets van Rotterdam naar Malaga het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets in de betreffende maand het laagst in prijs zijn. Je hoeft overigens niet meteen te beslissen, want dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner kun je de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je automatisch een berichtje als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Rotterdam naar Málaga?

 

Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Málaga worden uitsluitend uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia. Met een overstap van Rotterdam naar Málaga vliegen kan onder meer met Vueling, British Airways en TAP Portugal.

 

Hoe lang is het vliegen van Rotterdam naar Málaga?

 

De vliegduur bij rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Málaga is ca. 2 uur en 50 minuten. Neem je een indirecte vlucht, dan duurt je vliegreis in totaal zo’n 5 tot 8 uur inclusief overstaptijd.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Rotterdam

 

Vluchten van Rotterdam naar Málaga vertrekken vanaf Rotterdam The Hague Airport, vaak ook Vliegveld Zestienhoven genoemd. Het vliegveld van Rotterdam is na Eindhoven Airport de grootste regionale luchthaven van Nederland en bevindt zich op nog geen 3 kilometer buiten het centrum van de stad.

 

Van Rotterdam naar Rotterdam The Hague Airport: als je met de auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven wilt gaan, dien je de A13 richting Rotterdam The Hague Airport op te rijden en vervolgens de borden naar de luchthaven te volgen. Kies je voor het openbaar vervoer, dan kun je op het centraal station van Rotterdam buslijn 33 nemen, die meerdere malen per uur vanaf het centrum van de stad naar het vliegveld rijdt. Als je met de bus of auto vanaf het centrum van Rotterdam naar de luchthaven gaat ben je gemiddeld 20 minuten onderweg, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt.

 

Wanneer op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn: kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je voor het vertrek van je vliegtuig op het vliegveld van Rotterdam aanwezig moet zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Malaga

 

Málaga – Costa del Sol Airport, zoals de luchthaven van Malaga officieel heet en ook wel de toegangspoort tot de Costa del Sol wordt genoemd, bevindt zich 8 km ten zuidwesten van de historische binnenstad van Malaga.

 

Van Malaga Airport naar het centrum van Malaga: Wie met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Malaga naar de stad wilt gaan reizen kan het beste de trein nemen, want Málaga – Costa del Sol Airport heeft een eigen treinstation in de aankomsthal van terminal 3, waar treinen stoppen in de richting Málaga en Fuengirola. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt. Als je op het vliegveld van Malaga een auto gaat huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van Malaga wilt gaan rijden dien je vanaf het luchthaventerrein de MA-21 op te rijden en dan de MA-20 richting Benalmádena / Algeciras / Cádiz te nemen. Daarna volg je de borden richting MA-21 / avda. Velázquez / Centro Ciudad / Centro Urbano en blijf je vervolgens de borden “Centro Urbano” volgen, je komt dan vanzelf in de binnenstad van Malaga terecht. Een auto- of taxirit van Malaga Airport naar het centrum van de stad duurt ongeveer een kwartier, mits je onderweg niet in files of opstoppingen terecht komt.

Visum Malaga

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Rotterdam naar Malaga te vliegen, want Spanje behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je in het vliegtuig stapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Malaga

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Malaga

 

Málaga heeft een heerlijk Mediterraan klimaat, met warme droge zomers waarbij de gemiddelde dagtemperatuur ca. 30 C bedraagt, en milde winters waarbij het kwik overdag meestal niet lager komt dan ca. 17 C. Wie naar Málaga op vakantie gaat voor het strand kan het beste in de lente, zomer of herfst naar deze bestemming vliegen.

 

Vervoer in Malaga

 

Alle bezienswaardigheden in het centrum van Malaga zijn prima lopend te bereiken. Mocht je de omgeving van Malaga willen gaan verkennen dan kun je het beste een bus of trein nemen of een auto huren.

 

Zien en doen in Malaga en omgeving

 

12 tips voor een heerlijke vakantie Malaga

Stedentrip Malaga, wat te zien in 1 dag

De beste hotels in Málaga voor elk budget

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Malaga: vliegvelden

Malaga: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Malaga

Vergelijk hier hotels in Malaga

Autoverhuur in Malaga

Vind hier huurauto’s in Malaga

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.