Kaart

Rotterdam - İzmir

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Izmir

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 151

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Izmir

1 luchthaven

Woont u in Rotterdam of Den Haag of omgeving en gaat u op vakantie naar het zonovergoten Izmir in Turkije? Op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn om van Rotterdam naar Izmir te vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Izmir naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig is als u vliegtickets Izmir gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Izmir, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u vanaf Rotterdam The Hague Airport wilt vertrekken. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten aanbieden van Rotterdam naar Izmir zijn onder meer Lufthansa en Turkish Airlines. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht dan dient u vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Izmir te vliegen.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u een visum nodig om Turkije te bezoeken. Dit visum kan bij aankomst op het vliegveld van Izmir worden gekocht of vooraf online worden besteld via internet. Een visum voor Turkije is 6 maanden geldig, waarbij u per bezoek maximaal 90 dagen in Turkije mag blijven.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizgers die van Rotterdam naar Izmir vliegen wordt geadviseerd om 1 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Rotterdam The Hague Airport, zodat u als gevolg van de soms ietwat tijdrovende de paspoort- en veiligheidscontroles uw vlucht niet mist. Vliegt u vanaf Amsterdam Schiphol Airport dan kunt u het beste minimaal 2 tot 3 uur van tevoren aanwezig zijn. Zodra u bent aangekomen op İzmir Adnan Menderes International Airport, zoals de luchthaven van deze Turkse badplaats officieel heet, dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden naar de taxistandplaats, het treinstation, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u door wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam of Rotterdam naar Izmir gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Izmir duren een kleine 4 uur. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Izmir kunnen wel 6 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd en ook geen taxi of shuttlebus heeft besteld naar uw hotel in Izmir dan kunt u vanaf de luchthaven het beste met de trein naar allerlei bestemmingen reizen, waaronder station Basmane in het centrum van Izmir en de steden Ödemiş, Tire, Söke, Aydın en Nazilli Torbalı.

 

Praktische informatie

Izmir heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (25-30 C) en milde winters. De prijzen in Izmir liggen een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.