Kaart

Rotterdam - Rome

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Rome

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 77

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

1

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1281 kilometer

2u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Rome Fiumicino en Rome Ciampino

2 luchthavens

Bent u van plan om een stedentrip naar Rome te gaan maken en woont u in de omgeving van Rotterdam? Dan zult u wellicht blij verrast zijn dat u ook vanaf Rotterdam The Hague Airport naar deze prachtige historische stad kunt vliegen!

Rome telt twee luchthavens, te weten Rome Ciampino – G.B. Pastine International Airport en Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport. Vanaf Rotterdam kunt u alleen naar Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport vliegen, dus als Rome Ciampino – G.B. Pastine International Airport uw gewenste vliegbestemming is dient u vanaf Amsterdam Schiphol te vertrekken. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappij u van Rotterdam naar Rome kunt vliegen, hoe u met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere handige praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Met de budgetmaatschappij Transavia kunt u dagelijks van Rotterdam The Hague Airport naar Rome Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport vliegen, perfect dus als u op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Rome. Transavia verzorgt dagelijks twee verschillende vluchten van Rotterdam naar Rome, wat betekent dat u alle flexibiliteit heeft wanneer u uw vlucht naar Rome boekt.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt is een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart alles wat u nodig heeft om naar Rome te vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Rome vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat u uw vliegtuig niet mist. Mocht u wat vroeger aanwezig zijn op de luchthaven dan is dat ook geen probleem, want op Rotterdam The Hague Airport kunt u ook winkelen en een kopje koffie drinken. Zodra u bent aangekomen op Leonardo da Vinci–Fiumicino Airport en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes, treinstation en/of autoverhuurbedrijven te volgen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Italië en Nederland, een jetlag is dus uitgesloten als u van Rotterdam naar Rome gaat vliegen. De vliegtijd van Rotterdam naar Rome bedraagt iets meer dan 2 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Vanaf Rome Ciampino – G.B. Pastine International Airport kunt u heel eenvoudig en snel met de trein (Leonardo Express) naar uw hotel in Rome gaan, want deze rijdt de gehele dag door tussen de luchthaven en treinstation Termini in het centrum van de stad, en de treinreis duur slechts een half uurtje. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen op het vliegveld, volg hiervoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Rome kent warme tot zeer warme zomers en milde winters. De prijzen in Rome liggen doorgaans wat lager dan in Nederland, al dient u er rekening mee te houden dat op terrasjes rondom populaire toeristische attracties vaak hogere prijzen worden gerekend.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.