Kaart

Rotterdam - Antalya

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Antalya

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Antalya

1 luchthaven

Woont u in of in de omgeving van Rotterdam of Den Haag en was u van plan om naar Antalya of omgeving op vakantie te gaan? Dan is er goed nieuws, want u kunt vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Antalya in Turkije vliegen! Lees op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Rotterdam naar Antalya kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Antalya naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere nuttige reisinformatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Als u naar Antalya op vakantie gaat en vanaf Rotterdam The Hague Airport wilt vertrekken kunt u kiezen uit diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Corendon, Transavia en Involatus. Deze Nederlandse en Turkse budgetmaatschappijen vliegen tijdens het seizoen vrijwel dagelijks naar de Turkse badplaats Antalya, u kunt dus enigszins flexibel zijn met uw reisplannen. Kijk daarom snel of u goedkope vliegtickets naar Antalya kunt vinden die binnen uw budget passen.

 

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen over een visum te beschikken om Turkije te bezoeken. Dit visum kan worden aangevraagd via internet, of na aankomst ter plaatse bij het visaloket op Antalya Airport.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Antalya vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Rotterdam The Hague Airport, zodat zij voldoende tijd hebben voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal geland op Antalya Airport dient u, nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Rotterdam naar Antalya gaat vliegen. Indien u een rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar Antalya neemt bent u een kleine 4 uur onderweg.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer naar uw hotel in Antalya heeft geregeld en als er op het vliegveld van Antalya ook geen huurauto op u staat te wachten dan kunt u prima met het openbaar vervoer naar uw eindbestemming reizen. Op Antalya International Airport stopt namelijk buslijn 600, die elk half uur van het vliegveld van Antalya naar het busstation in het centrum van Antalya rijdt. Neemt u liever een taxi (meestal praktischer als u veel bagage heeft of met kinderen reist), loop naar de Taxi Piazza (taxistandplaats) die zich vlak bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

In de zomer is het in Antalya lekker warm, met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 tot 30 C. De winters zijn wat koeler en natter, maar nog altijd een stuk milder dan in Nederland. De prijzen in Antalya liggen wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.