Kaart

Rotterdam - Faro

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Faro

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 58

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

6

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1927 kilometer

2u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Faro

1 luchthaven

Woont u in of in de omgeving van Rotterdam en gaat u naar Portugal op vakantie? Dan kunt u nu ook vanaf Rotterdam The Hague Airport vertrekken! Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Rotterdam naar Faro kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Faro naar uw eindbestemming kunt reizen en andere nuttige informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Als u in Rotterdam of omgeving woont en goedkope vliegtickets naar Faro zoekt heeft u geluk, want u kunt vanaf Rotterdam The Hague Airport nu rechtstreeks naar Faro Airport vliegen, met de budgetmaatschappijen Transavia en TUI Airlines.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt dient u als u naar Portugal op vakantie gaat alleen over een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart te beschikken, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Faro gaan vliegen kunnen het beste minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van het vliegtuig aanwezig zijn op de luchthaven van Rotterdam, zodat zij voldoende tijd hebben om naar de gate te lopen. Eenmaal aangekomen op Faro Airport dient u nadat u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven te volgen, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming in Portugal wenst voort te zetten.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Portugal is geen tijdsverschil, wat betekent dat u geen last zult krijgen van een jetlag als u van Rotterdam naar Faro gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Faro duren ca. 3 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto of shuttlebus van uw hotel voor u klaar staat op Faro Airport kunt u het beste met het openbaar vervoer naar uw hotel in Faro of andere eindbestemming in Portugal gaan. Neem daarvoor buslijn 14 of 16, die allebei gedurende de hele dag van en naar het centrum van de stad rijden. Op het busstation in Faro kunt u eventueel aansluitend openbaar vervoer nemen, mocht u buiten Faro vakantie gaan houden. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats nabij de aankomsthal.

Praktische informatie

Faro heeft een subtropisch Mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Gedurende de zomermaanden is het overdag in en rondom Faro een heerlijke 28 C. Ook in de winter is het in Faro nog best warm, want het kwik komt dan overdag meestal niet onder de 16 C. De prijzen in Portugal liggen wat lager dan in Nederland, u kunt dus heerlijk op koopjesjacht gaan als u naar Portugal op vakantie gaat.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.