Kaart

Rotterdam - Alicante

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Alicante

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

8

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1571 kilometer

2u 25min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Alicante

1 luchthaven

Woont u in Rotterdam of omgeving en gaat u op vakantie naar Alicante of de Costa Blanca? Dan zal het u misschien verbazen dat u ook rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Alicante kunt vliegen! Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Alicante–Elche Airport kunt vliegen, hoe u vanaf het vliegveld van Alicante naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische informatie in relatie tot goedkope vliegtickets naar Alicante.

Luchtvaartmaatschappijen

Als u vanaf Rotterdam The Hague Airport rechtstreeks naar Alicante wilt vliegen bent u aangewezen op de Nederlandse prijsvechter Transavia, die vrijwel dagelijks vluchten uitvoert tussen Rotterdam en Alicante. Indien u het geen probleem vindt om een indirecte vlucht naar Alicante te nemen dan kunt u ook nog kiezen uit diverse andere luchtvaartmaatschappijen, zoals Iberia, Vueling, British Airways en TUI, die vanaf Rotterdam met één of meer tussenstops naar Alicante vliegen.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart naar Alicante reizen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Rotterdam naar Alicante gaat vliegen kunt u het beste minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op de luchthaven, zodat u genoeg tijd heeft voor het inchecken en naar de gate lopen. Mocht u wat te vroeg op Rotterdam The Hague Airport aanwezig zijn dan hoeft u zich overigens niet te vervelen, want op de luchthaven zijn diverse winkels en cafés te vinden. Als u geen transfer heeft geregeld via uw hotel in Alicante en ook geen auto gaat huren dan kunt u als u eenmaal bent aangekomen op Alicante–Elche Airport de borden (ook in het Engels) volgen naar de bushaltes, taxistandplaats en autoverhuurbedrijven, afhankelijk van welke vorm van transport u kiest om naar uw eindbestemming te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Spanje is geen tijdsverschil, een jetlag is dus uitgesloten als u van Rotterdam naar Alicante gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Alicante duren ca. 2,5 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Mocht u vanaf Alicante-Elche Airport met het openbaar vervoer naar uw eindbestemming aan de Costa Blanca willen reizen dan kunt u kiezen uit diverse bussen die richting het centrum van Alicante, Torrellano, Elche, Benidorm, Calpe, Santa Pola, Guardamar, Torrevieja en Murcia rijden. Ook kunt u de Alicante Tram of trein nemen, maar daarvoor dient u wel eerst bus C6 te nemen, een shuttle die tussen het vliegveld en de Alicante Tram en het treinstation rijdt. Heeft u veel bagage bij u dan is een taxi wellicht de beste optie, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Alicante heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 30 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 17 C). Het prijsniveau in Alicante ligt iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.