Kaart

Amsterdam - Clermont-Ferrand

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Clermont-Ferrand

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 96

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

4

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 735 kilometer

1u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air France

Clermont-Ferrand

1 luchthaven

Indien u voor een stedenreis of vakantie van Amsterdam naar Clermont-Ferrand gaat vliegen landt u op Clermont-Ferrand Auvergne Airport, dat iets minder dan 7 kilometer van het centrum van de stad ligt. Lees hier met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Clermont-Ferrand kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Clermont-Ferrand gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u met één luchtvaartmaatschappij rechtstreeks naar het vliegveld van Clermont-Ferrand vliegen, te weten de Franse prijsvechter HOP!  Daarnaast zijn er enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Clermont-Ferrand uitvoeren, waaronder Alitalia, KLM en Air France.

 

Paspoort en visum

Bezit u de Nederlandse nationaliteit, dan heeft u een geldig Nederlands paspoort  of Europees Identiteitsbewijs nodig om van Amsterdam naar Clermont-Ferrand te reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Amsterdam naar Clermont-Ferrand vliegen wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het vakantieseizoen. Nadat u bent aangekomen op het vliegveld van Clermont-Ferrand kunt u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) naar de bushaltes, het treinstation, balies van autoverhuurbedrijven of de taxistandplaats volgen, afhankelijk van hoe u vanaf Clermont-Ferrand Auvergne Airport door wilt doorreizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, dus als u van Amsterdam naar Clermont-Ferrand gaat vliegen zult u geen last hebben van een jetlag. Indien u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Clermont-Ferrand neemt bent u ca. 1,5 uur onderweg. Neemt u een indirecte vlucht dan kan de reistijd oplopen tot wel 5 uur of nog langer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op Clermont-Ferrand Auvergne Airport dan kunt u uit verschillende transportmogelijkheden kiezen om naar uw hotel in Clermont-Ferrand of andere eindbestemming in de regio te reizen. Het snelst bent u als u de trein neemt, want dan bent u vanaf Gare d'Aulnat Aéroport (5 minuten lopen vanaf de aankomsthal) binnen 10 minuten in het centrum van de stad. U kunt ook  met de wat goedkopere buslijn 20 naar de binnenstad gaan, maar dan duurt uw reis ca. 40 minuten. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Clermont-Ferrand kent warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 26 C) en niet al te koude winters (gemiddelde dagtemperatuur 7 C). De prijzen in Clermont-Ferrand zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.