Kaart

Amsterdam - Fuerteventura

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Fuerteventura

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 77

Directe luchtvaartmaatschappijen

4

Vluchten per week

6

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 3069 kilometer

4u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

transavia

Fuerteventura

1 luchthaven

Wie van Amsterdam naar Fuerteventura op de Canarische eilanden gaat vliegen landt op El Matorral Airport, vaak ook simpelweg Fuerteventura Airport genoemd. Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Fuerteventura kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Fuerteventura naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn talloze luchtvaartmaatschappijen waarmee u van Amsterdam naar Fuerteventura kunt vliegen. Het snelst bent u op uw vakantiebestemming als u een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Fuerteventura neemt, bijvoorbeeld met Corendon of de Nederlandse prijsvechter Transavia. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Fuerteventura aanbieden, waaronder TUI Airlines, KLM, Jet2.com, Swiss Airlines, Vueling en Air Europa. Als u op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Fuerteventura heeft u dus een ruime keuze.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om van Amsterdam naar Fuerteventura te vliegen, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is dus voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Fuerteventura gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig op Schiphol aanwezig te zijn, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het vakantieseizoen. Zodra u in Fuerteventura bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushalte of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen. Heeft u een transfer geregeld, dan staat uw chauffeur of hostess waarschijnlijk op u te wachten in de aankomsthal.

 

Reistijd en tijdsverschil

Op de Canarische eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus geen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Fuerteventura gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Fuerteventura duren ca. 4,5 uur. Indirecte vluchten kunnen in totaal wel 7 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er op het vliegveld van Fuerteventura geen huurauto of transfer voor u klaar staat kunt u ervoor kiezen om met het openbaar vervoer naar uw hotel op Fuerteventura te gaan, want er zijn diverse bussen die vanaf Fuerteventura Airport naar allerlei plaatsen op het eiland rijden, waaronder bus 3 en 10. Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan is het wellicht handiger om een taxi te nemen, loop daarvoor naar de officiële taxistandplaats nabij de aankomsthal.

 

Praktische informatie

Fuerteventura heeft het gehele jaar door een zeer aangenaam klimaat en wordt daarom ook wel “het eiland van de eeuwige lente” genoemd. In de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 28 C. De winters zijn zeer mild, met dagtemperaturen van rond de 22 C. Het prijsniveau in Fuerteventura ligt iets lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.