Kaart

Amsterdam - Granada

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Granada

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 121

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1810 kilometer

4u 30min

Granada

1 luchthaven

Was u van plan om een reis naar Andalusië in Spanje te gaan maken en zoekt u goedkope vliegtickets naar Granada? Dan kunt u op deze pagina bekijken met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Amsterdam naar Granada kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe lang die vliegduur is van Amsterdam naar Granada, hoe u vanaf het vliegveld van Granada naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische informatie.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Federico García Lorca Granada-Jaén Airport, zoals het vliegveld van Granada officieel heet. Wel zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen waarmee u een indirecte vlucht van Amsterdam naar Granada kunt maken, waaronder Iberia, Vueling en British Airways.

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om Spanje te bezoeken, een geldig paspoort of Europese identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Granada gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Schiphol Airport, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms enige tijd in beslag kunnen nemen. Zodra u op Federico García Lorca Granada-Jaén Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, bushalte of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u van plan bent om van de luchthaven van Granada naar uw eindbestemming te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Spanje, u hoeft dus niet bang te zijn voor een jetlag als u van Amsterdam naar Granada gaat vliegen. (Indirecte) vluchten van Amsterdam naar Granada duren 4,5 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen huurauto heeft gereserveerd op het vliegveld van Granada dan zijn er verschillende opties om vanaf de luchthaven naar uw hotel in Granada of andere eindbestemming te reizen. Het goedkoopst is de Granada-Airport bus, een shuttlebus die u vanaf het vliegveld in ca. 45 minuten naar het centrum van de stad brengt en onder meer stopt op de Avenida de Andalucía, het busstation, de Gran Vía de Colón en de Paseo del Violón (naast de Palacio de Congresos). Heeft u veel bagage bij u of reist u met kinderen dan kunt u beter een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

In Granada is het ’s zomers heerlijk warm, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur meestal tussen de 22 en 26 C ligt. In de wintermaanden komt het kwik overdag meestal niet boven de 6 C uit. Het prijsniveau in Spanje ligt wat lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.