Kaart

Vluchten van Amsterdam Schiphol naar Kos

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Kos

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 118

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

2

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 2454 kilometer

3u 35min

Kos

1 luchthaven

Indien u van plan bent om op vakantie naar Kos te gaan landt u als u vanaf Amsterdam Schiphol vertrekt op Kos Island International Airport "Hippocrates". Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Kos kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis van Amsterdam naar Kos duurt, hoe u vanaf het vliegveld naar uw eindbestemming op Kos kunt reizen en andere praktische informatie

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappijen die een directe lijnverbinding onderhouden tussen Amsterdam en Kos zijn Corendon, Involatus en Transavia. Speelt tijd voor u geen rol en zoekt u goedkope vliegtickets naar Kos dan kunt u ook kijken of luchtvaartmaatschappijen als TUI Airlines, Norwegian, Aegean, Vueling en Olympic Air aantrekkelijke aanbiedingen hebben, want zij voeren indirecte vluchten uit tussen Amsterdam Schiphol en Kos Island International Airport "Hippocrates".

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u geen visum nodig om naar Kos te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers wordt aangeraden om bij vluchten van Amsterdam naar Kos minimaal 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat om te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, omdat paspoort- en veiligheidscontroles soms even kunnen duren, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u op het vliegveld van Kos bent geland, de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden te volgen naar de (shuttle)bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Op Kos is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus niet echt last hebben van een jetlag als u naar van Amsterdam naar Kos gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam Schiphol naar Kos Airport duren ruim 3,5 uur, indirecte vluchten kunnen tot wel 8 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop gaat maken en hoe lang u tijdens uw overstap dient te wachten op uw aansluiting.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen auto gaat huren op de luchthaven van Kos kunt u het beste met de taxi naar uw hotel op Kos gaan, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats vlak bij de aankomsthal. Er stoppen ook bussen op het vliegveld van Kos, deze zijn te herkennen aan hun feloranje kleur en rijden onder meer naar Kos Stad, Kefalos en Kardamena.

Praktische informatie

Kos heeft een Mediterraan klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 28 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 12 C). Het prijsniveau van Kos ligt wat lager dan dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.