Kaart

Amsterdam - Londen

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Londen Gatwick

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 55

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

77

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 365 kilometer

1u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Londen Gatwick

1 luchthaven

London Gatwick International Airport ligt zo’n 48 kilometer ten zuiden van de Britse hoofdstad Londen, nabij het dorpje Crawley, en is na London Heathrow Airport de drukste luchthaven van Groot-Brittannië. Gatwick Airport is niet alleen een prima luchthaven voor reizigers die een stedentrip of zakenreis naar Londen gaan maken, ook voor reizigers die naar het zuiden van Engeland op vakantie gaan is deze luchthaven het ideale startpunt.

 

Luchtvaartmaatschappijen

British Airways voert meerdere malen per dag rechtstreekse vluchten uit van Amsterdam naar Londen Gatwick. Daarnaast biedt de Britse prijsvechter Easyjet dagelijks directe vluchten van Amsterdam naar Londen Gatwick aan, goedkope vliegtickets naar Londen liggen dus altijd binnen handbereik!

 

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart nodig om van Amsterdam naar Londen Gatwick te vliegen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Voor vluchten van Amsterdam naar Londen Gatwick wordt geadviseerd minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u voldoende de tijd heeft voor de paspoortcontrole en veiligheidsprocedures, met name tijdens het hoogseizoen. Eenmaal aangekomen op London Gatwick International Airport dient u, nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald, de borden te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, trein en/of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis naar uw eindbestemming wenst voort te zetten.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Engeland is het 1 uur vroeger dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Amsterdam naar Londen Gatwick gaat vliegen. De vliegtijd van Amsterdam naar Londen Gatwick is een klein uurtje.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u een hotel in Londen heeft geboekt kunt u vanaf het vliegveld het beste de trein nemen naar uw eindbestemming. Het snelst bent u in de stad als u de Gatwick Express neemt. Op het treinstation van Londen Gatwick stoppen echter ook diverse regionale treinen en bussen, die wat goedkoper maar ook langzamer zijn. Uiteraard kunt u ook een taxi naar de stad nemen, maar hier zit een flink prijskaartje aan, met name als u in een file of opstopping belandt.

 

Praktische informatie

Het weer in Londen vertoont grote overeenkomsten met dat van Nederland, met milde zomers en soms natte winters. De prijzen liggen in Londen aanzienlijk hoger dan in Nederland, maar ook voor reizigers met een klein budget heeft deze bruisende stad veel te bieden.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.