Kaart

Amsterdam - Straatsburg

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Straatsburg

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 99

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

20

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 466 kilometer

1u 5min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air France

Straatsburg

1 luchthaven

Gaat u voor een stedenreis, vakantie of zakenreis van Amsterdam naar Straatsburg vliegen? Lees dan hier met welke luchtvaartmaatschappijen u naar Straatsburg kunt reizen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Straatsburg naar het centrum van de stad of andere eindbestemming in de regio kunt gaan en andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Straatsburg wilt gaan boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u van Amsterdam naar Straatsburg gaat vliegen bent u als u een rechtstreekse vlucht wenst te nemen aangewezen op de luchtvaartmaatschappij Hop! Er zijn ook enkele luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten tussen Amsterdam en Straatsburg aanbieden, waaronder Alitalia en Lufthansa, maar vanwege de extra reistijd die het overstappen met zich meebrengt is dit meestal niet aan te bevelen.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om naar Straatsburg te reizen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs volstaat.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Wie van Amsterdam naar Straatsburg gaat vliegen kan het beste minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles soms veel tijd kosten. Zodra u bent aangekomen op Strasbourg Airport volgt u, zodra u uw koffers van de band heeft gehaald, de borden naar het treinstation, de bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u na aankomst op de luchthaven van Straatsburg wenst verder te reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, een jetlag is dus zeker niet te verwachten als u van Amsterdam naar Straatsburg gaat vliegen. Directe vluchten van Amsterdam naar Straatsburg Airport duren iets meer dan een uurtje. Indirecte vluchten kunnen wel 4 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstaptijd duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u er geen huurauto voor u klaarstaat op Strasbourg Airport dan kunt u het beste met de trein naar uw hotel in Straatsburg of andere eindbestemming reizen, loop daarvoor naar het treinstation naast de luchthaven. Vanaf station Entzheim-Aéroport bent u binnen 7 tot 12 minuten op de Gare de Strasbourg, het centraal station van Straatsburg. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, wat handiger is als u veel bagage bij u heeft of met kinderen reist, volg in dat geval de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

In Straatsburg kunt u meestal genieten van warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur 23 - 25 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur 2 C).  Het prijsniveau van Straatsburg is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.