Kaart

Bangkok - Surat Thani

Vluchtinformatie van Bangkok naar Surat Thani

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 35

Directe luchtvaartmaatschappijen

6

Vluchten per week

124

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 545 kilometer

1u 10min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Thai AirAsia

Surat Thani

1 luchthaven

Bent u van plan om van Bangkok naar Surat Thani te vliegen? Dan kunt u vertrekken vanaf twee vliegvelden, te weten Suvarnabhumi Airport en Don Mueang International Airport. Op deze pagina kunt u lezen vanaf welke vliegvelden u met welke luchtvaartmaatschappijen van Bangkok naar Surat Thani kunt vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang de vliegreis duurt en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets naar Surat Thani gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Reizigers die van plan zijn om van Bangkok naar Surat Thani te gaan vliegen hebben de keuze uit talloze luchtvaartmaatschappijen. Indien u de voorkeur heeft om vanaf Suvarnabhumi Airport naar Surat Thani Airport te vliegen dan kunt u kiezen uit luchtvaartmaatschappijen als Thai Smile, Air Asia en Thai Lion Air. Reist u liever van Don Mueang International Airport naar Surat Thani dan kunt u eveneens vliegen met Thai Smile, Air Asia en Thai Lion Air. Alle genoemde luchtvaartmaatschappijen voeren rechtstreekse vluchten uit tussen Bangkok en Surat Thani.

 

Paspoort en visum

Indien u in het bezit bent van een Nederlands paspoort dan heeft u geen visum nodig om Thailand te bezoeken of een binnenlandse vlucht in Thailand te nemen. Wel dient uw paspoort bij aankomst in Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Bangkok naar Surat Thani gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Suvarnabhumi Airport of Don Mueang International Airport, aangezien de paspoort- en veiligheidscontroles op beide luchthavens soms veel tijd kosten. Zodra u op Surat Thani Airport bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden naar de taxistandplaats, bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw hotel in Surat Thani of andere eindbestemming in de omgeving wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Bangkok en Surat Thani is geen tijdsverschil, een jetlag is dus uitgesloten als u een vlucht naar Surat Thani gaat nemen. Directe vluchten van Bangkok naar Surat Thani duren 1 uur en 1 kwartier.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld vanaf het vliegveld van Surat Thani en ook geen huurauto heeft gereserveerd dan kunt u het beste een taxi nemen, want het openbaar vervoer is enigszins chaotisch en onbetrouwbaar. Als u besluit met de taxi naar uw eindbestemming te gaan, volg dan altijd de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt en negeer taxichauffeurs die in de aankomsthal ongevraagd hun diensten aanbieden, want zij rekenen meestal veel hogere tarieven.

 

Praktische informatie

Net zoals Bangkok heeft Surat Thani heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur die altijd tussen de 25 en 30 C ligt. De regentijd loopt van mei tot en november, de droogste maanden zijn februari en maart. Het prijsniveau in Surat Thani is vergelijkbaar met dat van Bangkok maar ligt uiteraard een stuk lager dan in Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.