Kaart

Nok Air

Nok Air is een Thaise budgetmaatschappij en heeft Don Mueang International Airport in Bangkok als thuisbasis. De prijsvechter, die opgericht werd in 2004, vliegt naar meer dan 27 binnenlandse en internationale bestemmingen in Thailand, China, Myanmar, Vietnam en Singapore, waaronder Chiang Mai, Phuket, Krabi, Beijing, Yangon, Ho Chi Minh City, Hanoi en Singapore. De low-cost airline heeft Thai Airways als haar belangrijkste aandeelhouder en heeft één dochtermaatschappij, te weten NokScoot.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Nok Air

Inchecken Nok Air

Als je gaat vliegen met Nok Air kan je op drie manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 uur tot 45 minuten voor vertrek.   Zodra je online of via je mobiele telefoon ingecheckt hebt ontvang je een email met je instapkaart die je kunt uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Daarna ga je naar de luchthaven waar je je eventuele ruimbagage afgeeft bij een "Mobile / Web Check-in" counter van Nok Air. Online of via je mobiele telefoon inchecken is niet mogelijk bij internationale vluchten, in dat geval dien je altijd in te checken bij een incheckbalie van Nok Air op de luchthaven. Bij een incheckbalie op het vliegveld inchecken kan bij binnenlandse vluchten vanaf 2 uur tot 45 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken, en bij internationale vluchten vanaf 3 uur tot 1 uur voor vertrek van je vliegtuig. Alle passagiers dienen uiterlijk 40 minuten voor vertrek bij de gate te zijn. De gate sluit bij Nok Air altijd 10 minuten voor vertrek.

Bagage Nok Air

Alle passagiers mogen bij Nok Air één stuk handbagage meenemen dat maximaal 7 kilo weegt en niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm. Voor ruimbagage dient bij Nok Air alleen betaald te worden als je een Promotion Class ticket hebt geboekt. Heb je een Nok Eco ticket geboekt, dan mag je 15 kilo (reguliere passagiers), 20 kilo (Nok Fan Club kaarthouders) of 25 kilo (Nok Smile Plus kaarthouders) ruimbagage gratis inchecken, en vlieg je met een Nok Flexi ticket dan mag je 20 kilo (reguliere passagiers), 25 kilo (Nok Fan Club kaarthouders) of 30 kilo (Nok Smile Plus kaarthouders) ruimbagage gratis inchecken. Neem je meer mee, dan dien je altijd voor overbagage te betalen. De tarieven voor overbagage hangen af van je ticketklasse, wanneer je de overbagage bijboekt en de luchthaven van vertrek en bestemming en zijn het laagst voor Nok Eco en Nok Flexi tickethouders en het hoogst voor reizigers met een Nok Promotion ticket.

Stoelen reserveren Nok Air

Voor het reserveren van een standaard stoel hoef je bij Nok Air niet te betalen. Het beste kun je een stoel reserveren als je je vliegticket boekt. Heb je dat niet gedaan, dan op een ander moment inloggen op de website van Nok Air en je stoelreservering toevoegen. Voor voorkeursstoelen, zoals stoelen met meer beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig, dient betaald te worden, deze kun je apart bijboeken en worden Premium Seats genoemd. Het voordeel van een Premium Seat is niet alleen dat je op een fijne stoel zit, je krijgt ook een voorkeursbehandeling en kunt profiteren van Priority Check-in, Priority Boarding en Priority Baggage.

Boekingskosten Nok Air

Nok Air brengt geen boekingskosten in rekening, en ook aan het betalen met bijvoorbeeld een creditcard zijn geen extra kosten verbonden. Wel dien je bij Nok Air extra te betalen voor het reserveren van voorkeursstoelen, het inchecken van ruimbagage (alleen als je een Promotion ticket hebt geboekt) of het bijboeken van overbagage. Ook kunnen er afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je vliegticket.

Service aan boord

Voor alle drankjes en versnaperingen aan boord dient bij Nok Air betaald te worden. In de stoelzak voor je bevindt zich de menukaart, waarin een uitgebreide selectie aan snoep, koek, snacks en lichte maaltijden staat. Daarnaast kun je bij Nok Air kiezen uit diverse warme, koude en alcoholische dranken. Op alle Q400 vluchten is het bovendien extra genieten, want hier kun je verse Nespresso koffie bestellen. Ook wordt op alle vluchten van Nok Air de traditionele Thaise drank Cheun-Jai verkocht. Naast de menukaart vind je in de stoelzak voor je ook het Nok Shop magazine, dat boordevol leuke cadeauartikelen staat, zoals petjes, t-shirts en speelgoed. Nok Air is de eerste luchtvaartmaatschappij wereldwijd die gratis wifi aan boord aanbiedt. Vooralsnog zijn twee vliegtuigen van Nok Air uitgerust met wifi, maar dit aantal wordt snel uitgebreid.

Punctualiteit Nok Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Nok Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.