Kaart

Londen - Amsterdam

Vluchtinformatie van Londen Gatwick naar Amsterdam Schiphol

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 53

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

77

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 365 kilometer

1u 15min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Sun-Air

Amsterdam Schiphol

1 luchthaven

Bent u op dit moment in Londen en wilt u van Londen Gatwick naar Amsterdam vliegen? Lees dan op deze pagina welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Londen Gatwick naar Amsterdam Airport Schiphol aanbieden, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u vanaf Schiphol naar uw eindbestemming in Nederland kunt reizen en andere informatie die handig is om te weten als u in Londen bent en vliegtickets Amsterdam gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u vanaf Londen Gatwick Airport naar Amsterdam gaat vliegen heeft u de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen. Gaat uw voorkeur uit naar een rechtstreekse vlucht, dan kunt u kiezen uit Easyjet en British Airways, die beiden meerdere malen per dag tussen Londen Gatwick en Amsterdam vliegen. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Londen Gatwick naar Amsterdam aanbieden, waaronder Norwegian, Vueling, Aer Lingus, Czech Airlines en AirBaltic. Echter, vanwege de extra reistijd bij indirecte vluchten is dit eigenlijk nooit aan te bevelen.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken kunnen zowel met een geldig paspoort als een Europese Identiteitskaart van Londen Gatwick naar Amsterdam vliegen, een visum is uiteraard niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Londen Gatwick naar Amsterdam gaat vliegen kunt u het beste minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op Gatwick Airport, zoals dit vliegveld ten zuidwesten van Londen officieel heet. Zodra u bent geland op Amsterdam Schiphol Airport volgt u de borden naar de taxistandplaats, het treinstation, de bushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, welke zich allemaal op Schiphol Plaza bevinden. Indien u wordt afgehaald door vrienden of familie dan zult u hen kunnen begroeten in de aankomsthal.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Nederland is het 1 uur later dan in Engeland, een jetlag is dus niet te verwachten als u van Londen Gatwick naar Amsterdam gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Londen Gatwick naar Amsterdam duren een klein uurtje. De totale reistijd bij indirecte vluchten kan wel 5 uur of meer bedragen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u niet wordt afgehaald door vrienden of familie en als er geen huurauto voor u klaarstaat op Schiphol kunt u prima met de trein of bus naar uw hotel in Amsterdam of andere eindbestemming in Nederland reizen. Het treinstation bevindt zich in de kelderverdieping naast de aankomsthal, op Schiphol Plaza. Alle bushaltes en de officiële taxistandplaats bevinden zich buiten voor Schiphol Plaza.

 

Praktische informatie

Het weer in Nederland lijkt erg op dat van Engeland, het is dus altijd verstandig om een paraplu in te pakken als u van Londen Gatwick naar Amsterdam gaat vliegen. Het prijsniveau in Nederland ligt wat lager dan in Londen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.