Kaart

Rotterdam - Madrid

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Madrid

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 120

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1417 kilometer

6u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Madrid

1 luchthaven

Bent u van plan om voor een stedenreis naar Madrid te gaan en woont u in Rotterdam of omgeving? Dan kunt u ook naar Madrid vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport! Op deze pagina vindt u praktische informatie over vliegen van Rotterdam naar Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport, zoals het vliegveld van Madrid officieel heet.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vanaf Rotterdam naar Madrid vliegen. Wel kunt u met diverse vliegmaatschappijen via een indirecte verbinding van Rotterdam naar Madrid reizen, waaronder met Vueling, Lufthansa, Transavia, British Airways en Turkish Airlines. Zoekt u goedkope vliegtickets naar Madrid en vindt u het geen probleem om wat langer onderweg te zijn dan zijn indirecte vluchten van Rotterdam naar Madrid aan te bevelen. Is uw totale reistijd wel van invloed op uw keuze, dan kunt u beter met de trein naar Amsterdam Schiphol reizen en vanaf daar naar Madrid vliegen.

Paspoort en visum

Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft kunt u zowel met uw geldige paspoort als uw Europees Identiteitsbewijs naar Madrid vliegen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Rotterdam naar Madrid gaat vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat u op tijd bij de gate bent en uw vliegtuig niet mist. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Madrid dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, het metrostation of de bushalte. Heeft u een huurauto gereserveerd, dan vindt u in de aankomsthal de balies van alle op de luchthaven aanwezige autoverhuurbedrijven.

Reistijd en tijdsverschil

Tussen Nederland en Spanje is geen tijdsverschil, u zult dus geen last krijgen van een jetlag als u van Rotterdam naar Madrid gaat vliegen. Indirecte vluchten van Rotterdam naar Madrid duren als gevolg van de tussenstop(s) wat langer dan rechtstreekse vluchten. De totale reistijd van niet-rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Madrid kan oplopen tot wel 6 uur of meer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoeveel tijd de overstap in beslag neemt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u vooraf geen transfer naar uw hotel in Madrid heeft geregeld en ook geen huurauto heeft gereserveerd dan kunt u heel eenvoudige met de metro of bus vanaf Adolfo Suárez Madrid–Barajas Airport naar het centrum van de stad reizen. Loop daarvoor zodra u in de aankomsthal bent naar Terminal 2 of Terminal 4, waar zich een metrostation bevindt. Neem hier lijn 8, deze brengt u snel naar de binnenstad van Madrid. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

Madrid staat bekend om haar zeer warme zomers en strenge winters. Indien extreme temperaturen niet aan u besteed zijn, ga maak dan in de herfst of lente een stedentrip naar Madrid. Het prijsniveau in Madrid is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.