Kaart

Vliegtickets Estland

Wat te doen in Estland?

Vliegtickets Estland staan garant voor een heerlijke vakantie. Estland ligt in het noordoosten van Europa en grenst aan Rusland, Letland en de Oostzee. Het land behoort tot de Baltische staten en kent een bewogen geschiedenis, die terug gaat tot de zevende eeuw toen Vikingen zich in het land vestigden. Tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Estland behoort in ieder geval de hoofdstad Tallinn, die barst van de prachtige historische gebouwen en waar je ook heerlijk kunt winkelen, eten en uitgaan… een ideale bestemming dus voor een stedentrip! Daarnaast zijn er in Estland diverse natuurparken te vinden, dus als je op zoek bent naar een vakantie vol cultuur en natuur dan zijn vliegtickets Estland perfect voor jou! Ben je op zoek naar een interessant en nog redelijk onontdekt vakantieland in het oosten van Europa, bekijk dan snel wanneer je goedkope vluchten Estland kunt boeken. Maak daarbij gebruik van de handige zoekfuncties van Skyscanner, want dan zie je direct wanneer tickets Estland het goedkoopst zijn. Lees hier meer informatie over alle Skyscanner zoekfuncties.

(Openbaar) Vervoer in Estland

In Estland kun je prima met het openbaar vervoer reizen. Het treinnetwerk is enigszins beperkt, er zijn alleen goede verbindingen vanaf Tallinn in de richting Tartu, Keila, Paldiski/Riisipere en Aegviidu. Voor andere bestemmingen kun je beter een regionale bus nemen, want met diverse busmaatschappijen waaronder Superbus zijn vrijwel alle uithoeken van het land te bereiken. Ben je liever niet afhankelijk van het openbaar vervoer, dan kun je het beste een auto huren in Estland.

Als je vanaf Tallinn Airport, zoals de het belangrijkste vliegveld van Estland nabij de hoofdstad Tallinn officieel heet, met het openbaar vervoer naar je hotel in Tallinn of andere bestemming in Estland wil reizen kun je het beste de bus nemen, want er zijn talloze stads- en streekbussen die vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad en diverse steden in de regio rijden. Het handigst maar ook duurst is de Tallinn AirportShuttle, een deeltaxi die vanaf het vliegveld naar elke bestemming in Tallinn rijdt.

Heb je een visum nodig voor Estland?

Reizigers die gaan vliegen naar Estland hebben geen visum nodig om het land te bezoeken, een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart is voldoende.

Beste reistijd Estland
De beste reistijd voor een vakantie naar Estland is tussen mei en september, wanneer de gemiddelde dagtemperatuur tussen de 15 C en 18 C ligt.  In Estland kan het in de winter bitterkoud zijn, met temperaturen die ver onder het vriespunt liggen en veel sneeuw.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 of 19:00. Kleinere winkels zijn tussen de middag vaak enkele uren gesloten.

Restaurants en cafés: doorgaans open van 8:00 tot 22:00 of nog later, afhankelijk van het type horeca.

Banken: open maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:00. Op zaterdag zijn sommige banken open van 9:00 tot 14:00.

Fooien geven in Estland
In Estland is het gebruikelijk om in restaurants ca. 10% fooi te geven. Als je een taxi neemt kun je het bedrag naar boven afronden..

Informatie en noodnummers

Algemeen alarmnummer: 112

Nederlandse ambassade: Rahukohtu 4-I, 10130 Tallinn. Tel.: (+372) 6805500 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)

Bezienswaardigheden Estland

De Baltische staat Estland wordt gekenmerkt door prachtige oude steden en een bijna ongerepte natuur. Als je op vakantie naar Estland gaat kun je het beste als eerste de hoofdstad en voormalige Hanzestad Tallinn bezoeken, want in deze prachtige historische stad zijn talloze indrukwekkende bezienswaardigheden te bewonderen, zoals de oude orthodoxe Alexander Nevski kathedraal, het Dominicanenklooster en de Toomkirik kerk. Voor een drankje op een terrasje kun je het beste naar het altijd bruisende Raekoja Plats (stadhuisplein) gaan, dat als centrale ontmoetingsplaats geldt voor de lokale bewoners en waar in de winter een gezellige kerstmarkt wordt gehouden.

Na enkele dagen door Tallinn te hebben geslenterd wordt het tijd om met je huurautoof het openbaar vervoer een rondreis door Estland te gaan maken en topbezienswaardigheden als het Nationale Park Soomaa Rahvus op het eilandje Saaremaa en het vissersdorpje Altja te bezoeken. Ook zijn er in Estland veel prachtige natuurgebieden te vinden, waaronder de Valaste Waterval en het heilige meer van Otepää. Als je meer over de geschiedenis en cultuur van Estland te weten wilt komen is een bezoekje aan het Mõniste Vabaõhumuuseum in Kuutsi ook zeker de moeite waard, want in dit openluchtmuseum, dat ook heel geliefd is bij kinderen, kun je zien hoe de bewoners van Estland vroeger leefden en welke ambachten zijn uitvoerden. Een ander museum dat je zeker niet mag missen is het Viinistu Kunstimuuseum in het dorpje Viinistu. In dit museum hangen meer dan 400 schilderijen van beroemde klassieke en hedendaagse Estlandse kunstenaars, en er is ook een concertzaal, een restaurant en zelfs een hotel.

Meer tips voor Estland

Onvergetelijk: 13 must-do’s in Tallinn en de rest van Estland

Hotels Estland

Vergelijk nu meteen hotels Estland

Auto huren in Estland

Vergelijk hier autoverhuur Estland

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.