Kaart

Vliegtickets Israël

Genieten van zowel historie en cultuur als zon, zee en strand kan als u vliegtickets Israël boekt, want in dit land aan de Mediterrane zee vindt u niet alleen adembenemende historische architectuur, gebedsplaatsen en archeologische opgravingen maar ook luxe vakantieresorts, hippe modewinkels en trendy clubs.

Visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort hoeft u geen visum aan te vragen om Israël te bezoeken. Wel dient uw paspoort bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Seizoen

De beste seizoenen voor een bezoek aan Israël zijn de lente en herfst. De zomers kunnen soms zeer warm zijn, de winters zijn mild.

Vervoer

In Israël kunt u prima met de trein en bus reizen, maar ook autohuur is een optie, vooral als u in korte tijd veel van het land wilt zien.

Openingstijden

Winkels: meestal geopend van zondag tot en met donderdag van 9:00 tot 19:00 en op vrijdag van 9:00 tot 12:00. Kleine winkels zijn tussen de middag enkele uren gesloten.

Cafés en restaurants: meestal open van ca. 8:00 of 12:00 tot 24:00, afhankelijk van het type horeca

Banken: meestal open van zondag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:00. Sommige banken zijn op zondag, dinsdag en donderdag tevens geopend van 16:00 tot 18:00.

Fooien

In Israël is het gebruikelijk om in restaurants 10-15% fooi te geven. Taxichauffeurs verwachten geen fooi, maar uiteraard kunt u het te betalen bedrag wel naar boven afronden.

Informatie en noodgevallen

Algemene alarmnummers: 100. (politie), 102. (brandweer), 101. (ambulance)

Nederlandse ambassade: Beit Oz, 13e verdieping ,14 Abba Hillel Street, Ramat Gan 52506. Tel.: +972 (0)3 7540 777.

Bezienswaardigheden

Eén van de populairste toeristische bestemmingen van Israël is de stad Jeruzalem, waar u de Jaffa Gate, Klaagmuur, de Heilige Grafkerk, de Tower of David, het Holocaust museum Yad Vashem, de Olijfberg en het Israël Museum kunt bezoeken, of door de wirwar van straatjes in de oude binnenstad kunt wandelen om de sfeer van vroeger op te snuiven. Vanuit Jeruzalem is het mogelijk om diverse dagtochten te maken, bijvoorbeeld naar de berg Masada, de indrukwekkende Ein Gedi watervallen en de Dode Zee, die zeer heilzaam is voor

mensen met huidaandoeningen en waar u door het hoge zoutgehalte zonder moeite op het water blijft drijven. Indien u behoefte heeft aan wat zonneschijn en even heerlijk wilt ontspannen kunt u het beste naar het subtropische en moderne Tel Aviv gaan, waar zich niet alleen luxe resorts bevinden maar ook allerlei hippe modewinkels, trendy bars, strandtenten, cafés en clubs, die in niets onderdoen voor de hippe clubs op Ibiza. 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.