Kaart

Arkia

Arkia, formeel Arkia Israeli Airlines Ltd geheten, is een luchtvaartmaatschappij uit Israël en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Sde Dov Airport in Tel Aviv. Arkia is voor een groot deel in eigendom van Jordache Enterprises, een Amerikaans kledingmerk. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1949 en richtte zich aanvankelijk vooral op binnenlandse vluchten. Tegenwoordig vliegt Arkia met een vloot van 8 toestellen naar ruim 25 bestemmingen in Europa en Rusland, waaronder Amsterdam, Barcelona, Parijs, Rome en Sint-Petersburg. Arkia is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Brussels Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Arkia

Inchecken Arkia

Bij Arkia kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij de meeste vluchten vanaf 24 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je eventuele bagage voor vertrek kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Arkia op het vliegveld. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om minimaal 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn. Voor alle vluchten geldt dat je uiterlijk 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate moet zijn, zorg dus dat je op tijd op de luchthaven bent (ook als je al thuis online ingecheckt hebt) want het afgeven van je bagage en de douane- en veiligheidscontroles kunnen soms veel extra tijd in beslag nemen.

Bagage Arkia

Voor alle passagiers geldt voor alle bestemmingen dat je maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 7 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm. Reizigers van Arkia mogen mits zij geen Arkia Low Cost Flight hebben geboekt daarnaast 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo. Passagiers die een Arkia Low Cost Flight ticket hebben geboekt dienen altijd voor het inchecken van ruimbagage te betalen, de tarieven variëren en bedragen voor binnenlandse vluchten 20 Shekel als je de bagage online bijboekt en 30 Shekel als je pas na aankomst op de luchthaven je ruimbagage bijboekt. Voor overbagage dien je altijd extra te betalen, de kosten zijn 6 Shekel per kilo overbagage op binnenlandse vluchten. Neem je bijzondere bagage mee, dan dien je hiervoor altijd apart bij te betalen. Op binnenlandse vluchten kost het meenemen van een fiets 120 Shekel, een huisdier in de cabine 60 Shekel en een huisdier in het laadruim 200 Shekel. Raadpleeg de website van Arkia voor een compleet overzicht van alle bagagevrijstellingen en tarieven voor overbagage en bijzondere bagage.

Stoelen reserveren Arkia

Als je vliegtickets bij Arkia gaat boeken kun je tijdens het inchecken gratis een standaard stoel uitkiezen. Neem je een internationale vlucht en wil je meer beenruimte, dan kun je het beste tegen betaling een stoel bij de nooduitgang reserveren, de kosten hiervoor bedragen US$35 per passagier per vlucht. Aan het reserveren van een stoel bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, raadpleeg de website van Arkia als je precies wilt weten wat al die voorwaarden zijn.

Boekingskosten Arkia

Arkia brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je afhankelijk van je tickettype te betalen voor ticketwijzigingen – en annuleringen, en dien je extra te betalen voor optionele services, zoals bijzondere bagage of een stoel bij de nooduitgang. Je kunt bij Arkia met diverse creditcards betalen, waaronder VISA en Mastercard.

Service aan boord

Op alle vluchten van Arkia zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Wat er aangeboden wordt hangt af van de duur van je vlucht. Op binnenlandse vluchten krijg je meestal een snack geserveerd, welke vergezeld gaat van een kopje thee of koffie of een keuze uit sapjes en frisdrank. Op lange vluchten wordt er tijdens je vlucht een warme maaltijd geserveerd, waarbij je kunt kiezen uit een divers aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Alle dranken en maaltijden aan boord van Arkia vluchten zijn koosjer. Geef je vanwege een dieet of religieuze voorschriften de voorkeur aan een speciale maaltijd (bijvoorbeeld vegetarisch), dan kun je dit uiterlijk 48 uur voor vertrek aan Arkia kenbaar maken. Arkia biedt geen inflight entertainment aan, dus als je tijdens je vlucht wat te doen wilt hebben kun je het beste een boek of tijdschrift of je laptop of tablet meenemen. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine Kav Rakia, dat boordevol handige (reis)tips en interessante wetenswaardigheden staat. Op internationale routes kun je tijdens je vlucht aan boord belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Arkia

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Arkia.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.