Kaart

Vliegtickets Lyon

Vliegen naar Lyon brengt u naar de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Tijdens een stedentrip Lyon komt u ogen tekort. De stad heeft een prachtig historisch centrum met sfeervolle smalle straatjes en vele musea die de rijke geschiedenis etaleren. Fijnproevers genieten van lokale delicatessen in vele restaurantjes en op de overdekte markt en ’s avonds bezoekt u sfeervolle muziekcafés en gerenommeerde theatervoorstellingen.

Visum

U heeft geen toeristenvisum nodig voor een reis naar Lyon. Wel dient u een geldig paspoort of identiteitskaart te kunnen overleggen.

Seizoen

De beste tijd om Lyon te bezoeken is van mei tot en met september. Dan is de temperatuur aangenaam warm en de neerslag het laagst. In het hoogseizoen (juli en augustus) is de temperatuur gemiddeld 27 graden Celsius en is de stad het drukst bezocht.

Vervoer

Het goed georganiseerde openbaar vervoer in Lyon is in handen van TCL. Er zijn diverse metro- en tramlijnen. De metro is de snelste en goedkoopste manier om u te verplaatsen. Een leuke manier om de stad te verkennen is met de witte fietsen van Vélo’v, de openbare fietsdienst van Lyon. U kunt uw fiets op verschillende locaties ophalen en stallen. Vanwege de verkeersdrukte kunt u het beste de auto vermijden. Uiteraard zijn er wel vele taxi’s in de stad, waarvan u gebruik kunt maken.

Openingstijden
Winkels zijn over het algemeen geopend van dinsdag t/m zaterdag van 9:00 of 10:00 uur tot 18:30 of 19:30 uur. Warenhuizen en supermarkten hebben ruimere openingstijden en zijn ook op maandag geopend.
Restaurants openen rond het middaguur en blijven soms tot ver na middernacht geopend. Sommige restaurants zijn op maandag of dinsdag gesloten.
Banken zijn in de regel geopend van maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur. Vanaf 15:00 of 16:00 uur openen zijn opnieuw voor enkele uren hun deuren.

Fooien
Bij hotels en restaurants is het bedieningsgeld van 15% (service compris) al inbegrepen bij de rekening. Het is gebruikelijk om het bedrag naar boven af te ronden. Dit geldt ook voor taxichauffeurs.

Informatie en noodgevallen

Landelijk alarmnummer: 112.

Nederlands Honorair Consulaat: 118 Chemin du Sermoraz, 01700 Beynost (alleen op afspraak), telefoonnummer: +33 6 17 01 38 48, e-mail: consulatpaysbaslyon@wanadoo.fr

Bezienswaardigheden Lyon

In een stad die bekend staat om zijn vele historische bezienswaardigheden, zijn er talloze mogelijkheden. Lyon heeft voor ieder wat wils: historische pareltjes, een prachtig oud stadscentrum, vele leuke winkeltjes, een heerlijke keuken en een goed nachtleven. Dit zijn enkele suggesties:

Vieux Lyon: het oude stadscentrum is niet voor niets tot werelderfgoed uitgeroepen: het herbergt een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Een wandeltocht door de smalle straatjes brengt u even terug in de tijd. Prachtig gedecoreerde huizen in de Italiaanse en Franse renaissancestijl, de Saint Jean kathedraal, het Historisch Museum en de ‘Rue du Boeuf’, de allermooiste straat van de stad. Ook is dit een heerlijke plek om te winkelen en te genieten van de Franse keuken op de sfeervolle terrassen en pleinen.

Traboules route: bewandel deze route door de verborgen steegjes van Vieux Lyon of Croix Rousse. Terwijl u de bordjes volgt, doorkruist u vele binnenplaatsen en trappenhuizen die vroeger als sluiproute werden gebruikt voor het vervoeren van kostbare zijde. Later speelden de traboules een belangrijke rol tijdens het Verzet. 

Notre-Dame de Fourvière: de sierlijke 19e-eeuwse basiliek van Lyon doet haar decadente naam eer aan. De Romaanse en Byzantijnse architectuur, gouden details en indrukwekkende mozaïek zijn verpletterend. Binnen is een kunstmuseum gevestigd. ‘s Avonds neemt u de kabelbaan vanaf Vieux Lyon naar de top van de Fourvière-heuvel voor een schitterend uitzicht over de stad.

‘Shop till you drop’: het hart van het bruisende winkeldisctrict is "Carré d'Or" (Gouden Vierkant) tussen de pleinen Bellecour en Cordeliers. In winkelcentrum Les Halles de Lyon kunt u alles vinden, van delicatessenzaken tot aan schoenenwinkels. In diverse ateliers kunt u prachtige zijden textiel kopen, een erfenis van de eeuwenoude zijdetraditie van de stad. Heeft u nog niet genoeg gewinkeld, bezoek dan Part-Dieu. Dit is een van de grootste winkelcentra van Europa.

Les Halles: deze grote overdekte markt is al sinds 1850 een fenomeen in Lyon. Les Halles wordt een gastronomisch paradijs genoemd en is een populaire plek voor veel beroemdheden. Aan de kraampjes kunt u delicatessen van de allerbeste kwaliteit kopen, én proeven!

Eten, drinken en uitgaan: deze gastronomische hoofdstad van Frankrijk biedt talloze restaurants voor fijnproevers. Bezoek hiervoor het bruisende Presqu'île en de toeristische oude stad Vieux Lyon. Langs de rivier de Saone vindt u vele typische restaurantjes. Na het diner vermaakt u zich in deze wijken ongetwijfeld in een van de vele muziekcafés of clubs. Ook theaterliefhebbers komen in Lyon aan hun trekken met voorstellingen op wereldniveau.

Festivals: Lyon is een cultuurstad en mede daardoor worden er vele leuke festivals georganiseerd. In juni kunt u het kunstfestival Nuits de Fourvière bezoeken en het wonderschone Lichtjes Festival is in december te bewonderen.

 

Goedkoopste vluchten naar Lyon van...

 Bespaar op uw vliegtickets, wijzig uw bestemmingsluchthaven!

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.