Kaart

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Soekarno–Hatta International Airport in Tangerang, nabij de Indonesische hoofdstad Jakarta. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar 60 binnenlandse en 73 internationale bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Oceanië, waaronder Amsterdam, Seoul, Shanghai, Sydney, Bangkok en Jeddah. Garuda Indonesia is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Aerowisata, Citilink en GMF AeroAsia. Garuda Indonesia is in 2014 door Skytrax uitgeroepen tot vijfsterren-luchtvaartmaatschappij.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Garuda Indonesia

Garuda Indonesia check in

Bij Garuda Indonesia kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij internationale vluchten vanaf 24 tot 4 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig en bij binnenlandse vluchten vanaf 24 tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Garuda Indonesia. Ook als je je instapkaart hebt uitgeprint of gedownload naar je mobiele telefoon wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor vertrek van je vliegtuig te tonen bij de incheckbalie. Mocht het niet geluk t zijn je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je mobiele telefoon dan kun je deze bij de incheckbalie laten uitprinten. De incheckbalies van Garuda Indonesia sluiten 45 minuten voor vertrek van internationale vluchten en 30 minuten voor vertrek van binnenlandse vluchten.

Garuda Indonesia bagage

Alle passagiers mogen bij Garuda Indonesia maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 7 kilo weegt (dit geldt voor zowel Economy als Business Class). Vlieg je met de CRJ en ATR vliegtuigtypes dan mag je handbagage niet groter zijn dan 41 x 34 x 17 cm. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van waar je heenvliegt en in welke klasse je vliegt en varieert van 20 kilo per passagier op binnenlandse vluchten in de Economy Class tot 64 kilo per passagier op internationale vluchten in de First Class. Voor alle ruimbagage geldt altijd dat elk stuk bagage niet meer dan 32 kilo mag wegen en dat de totale omtrek (l x b x h) van elk stuk niet groter mag zijn dan 158 cm. Voor GarudaMiles-Leden, SkyTeam Elite en SkyTeam Elite Plus leden gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken, raadpleeg dan het complete overzicht op de website van Garuda Indonesia.

Stoelreservering Garuda

Als je gaat vliegen met Garuda Indonesia en in een specifieke stoel (bijvoorbeeld stoel bij het raam of juist aan het gangpad, of een stoel met meer beenruimte) of naast je reisgezelschap wil zitten, dan wordt aangeraden om tijdens het boeken van je vlucht tot maximaal 48 uur voor vertrek tegen betaling een stoel te reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd, dan wordt er tijdens het inchecken een stoel aan je toegewezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Reizigers met een Business of Normal Economy Class (Y-klasse) ticket hoeven niet te betalen voor hun stoelreservering. Passagiers die een ticket met een promotietarief hebben gekocht (o.a. Q,T,L,V en S-klasse) kunnen geen stoel met extra beenruimte reserveren, tenzij 1 uur voor vertrek bij de check-in de stoelen met extra beenruimte nog beschikbaar zijn.

Boekingskosten Garuda Indonesia

Garuda Indonesia brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dient voor bepaalde extra diensten betaald te worden, zoals het reserveren van stoelen met extra beenruimte.

Service aan boord Garuda

Op alle vluchten van Garuda Indonesia worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die tot 48 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Bij Garuda Indonesia kun je kiezen uit zowel Indonesische als Westerse maaltijden. Daarnaast heb je op vrijwel alle middellange en lange vluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Ook beschikken alle B777-300 en A330-200/300 toestellen van Garuda over wifi. Reizigers in de First Class kunnen hier gratis gebruik van maken, reizigers in de Business en Economy Class kunnen tegen betaling internetten, de kosten hiervoor variëren van $11,95 voor 1 uur tot $21,95 (tot 100 MB) voor de gehele vlucht. Uiteraard bevindt zich in elke stoelzak een boordmagazine en een catalogus, waarin allerlei belastingvrije artikelen staan die je tijdens internationale vluchten aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Garuda Indonesia

Volgens een rapport uit 2011 van het Indonesische Ministerie van Transport was Garuda Indonesia met een punctualiteitspercentage van 87% de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van het land.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.