Kaart

Amsterdam - Lyon

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Lyon

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 87

Directe luchtvaartmaatschappijen

3

Vluchten per week

29

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 733 kilometer

1u 35min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Lyon

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Lyon

 

Amsterdam - Lyon

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Lyon het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Frankrijk zijn meestal het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Vind je het interessant om te weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Lyon het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Lyon?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Lyon worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Lyon zijn ook mogelijk en worden onder meer uitgevoerd door Air France, Easyjet, Lufthansa, Iberia Expres en Flybe.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Lyon?

 

Bij rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Lyon ben je ca. 1 uur en 40 minuten onderweg. Kies je voor een indirecte vlucht van Amsterdam naar Lyon dan neemt je totale reistijd tussen de 3 en 6 uur in beslag, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Lyon vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg je beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 6 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Lyon

 

Lyon heeft twee vliegvelden, namelijk Lyon–Saint-Exupéry Airport en Lyon-Bron Airport. Echter, alle vluchten van Amsterdam naar Lyon hebben Lyon–Saint-Exupéry Airport als bestemming, want Lyon-Bron Airport wordt al sinds 1975 niet meer gebruikt voor commerciële vluchten.

 

Van Lyon–Saint-Exupéry Airport naar het centrum van Lyon: De luchthaven van Lyon bevindt zich 20 km ten zuidoosten van het centrum van de stad. Als je met het openbaar vervoer van Lyon–Saint-Exupéry Airport naar het centrum wilt gaan reizen dan is de Rhônexpress tram je beste optie, want deze rijdt vanaf het vliegveld naar het TGV treinstation Lyon Part-Dieu en de Gare de Lyon-Saint Exupéry. Daarnaast zijn er op het vliegveld van Lyon diverse bussen die naar bestemmingen in de regio rijden, waaronder Grenoble Saint-Étienne, Chambéry en skibestemmingen als Tignes, Val d'Isere en Val Thorens. Ga je met je huurauto naar Lyon–Saint-Exupéry Airport rijden, dan dien je via de A432 en D383 naar de A7 te rijden. Vervolgens zie je de afslag naar het centrum van Lyon.

 

Visum Lyon

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Lyon te vliegen, want Frankrijk behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Lyon

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Lyon

 

Lyon heeft een mild klimaat, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur in de zomer zo’n 22 – 25 C bedraagt en in de winter ca. 6 C De beste periode voor een stedentrip naar Lyon is de lente, zomer of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst.

 

Vervoer in Lyon

 

Lyon heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoernetwerk, waarbij je gebruik kunt maken van de metro, trams en bussen. Het centrum van Lyon is echter ook zeer goed te voet te verkennen, dus als je in het centrum van de stad verblijft zul je weinig van het openbaar vervoer gebruik hoeven maken.

 

Zien en doen in Lyon en omgeving

 

Vakantie Frankrijk: 10 x de mooiste hotels langs de Route du Soleil

14 geweldige plaatsen in Frankrijk: in beeld

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2017

 

Lyon: vliegvelden

Lyon: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Lyon

Vergelijk hier hotels in Lyon

Autoverhuur in Lyon

Vind hier huurauto’s in Lyon

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.