Kaart

Eindhoven - Cluj-Napoca

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Cluj-Napoca

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 36

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1425 kilometer

2u 20min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Red Wings

Cluj-Napoca

1 luchthaven

Woont u in het zuiden van Nederland en wilt u naar Cluj-Napoca in Roemenië vliegen? Dan is er goed nieuws, want u kunt nu rechtstreeks van Eindhoven Airport naar Cluj-Napoca International Airport vliegen. Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten van Eindhoven naar Cluj-Napoca aanbieden, wat u op het vliegveld van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u van Cluj-Napoca International Airport naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u goedkope vliegtickets Cluj-Napoca gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u op zoek bent naar rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Cluj-Napoca dan bent u aangewezen op Wizz Air, die dagelijks eenmaal op deze route vliegt. Uiteraard kunt u ook indirecte vluchten van Eindhoven naar Cluj-Napoca nemen, u kunt dan kiezen uit luchtvaartmaatschappijen als Tarom en KLM. Bij niet-rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Cluj-Napoca dient u er wel rekening mee te houden dat u aanzienlijk meer reistijd kwijt bent.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om naar Roemenië te gaan, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Eindhoven naar Cluj-Napoca gaat vliegen wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, zodat u voldoende tijd heeft voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal geland op het vliegveld van Cluj-Napoca dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bushaltes of balies autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u door wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland, u zult dus nauwelijks tot geen last hebben van een jetlag als u van Eindhoven naar Cluj-Napoca gaat vliegen. Directe vluchten van Eindhoven naar Cluj-Napoca duren een kleine 2,5 uur, indirecte vluchten kunnen tot wel 14 uur in totaal in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Cluj-Napoca dan kunt u het beste de bus of trolleybus naar uw hotel in Cluj-Napoca of andere eindbestemming nemen. Buslijn 8 brengt u van het vliegveld naar het Mihai Viteazul plein in het centrum van de stad, en trolleybus 5 rijdt vanaf de luchthaven naar het treinstation van Cluj-Napoca. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Cluj-Napoca heeft een continentaal klimaat met warme, droge zomers en vrij koude, natte winters. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 2e C en in de winter ligt de gemiddelde dagtemperatuur rond de -4 C. Het prijsniveau is wat lager dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.