Vluchten zoeken

Retourtype

Vliegtickets Istanbul

Istanbul combineert Oosterse mystiek met een Europese flair. Boek goedkope vliegtickets Istanbul en ontdek deze exotische bestemming.

Vanaf de Griekse kolonie Byzantium tot de stad van Constantinopel. Istanbul heeft een rijke geschiedenis en betovert iedereen die deze fascinerende plaats bezoekt. Magnifieke bezienswaardigheden in overvloed, zoals de Hagia Sophia Basiliek, de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis.

Start de dag met een onstpannen Turks bad of ‘Hammam’, waarna u klaar bent voor de Grote Bazaar om souvenirs in te slaan. Hier vindt u ontelbare schatten als heerlijk ruikende kruiden, alladin lampen of een prachtig turks tapijt! Vervolgens een drankje in de traditionele theetuin. Traditie vindt u op elke hoek in Istanbul, maar glurend door de Ottomaanse moskeeën ligt een moderne stad waar BMW’s concurreren met paard en wagen.

Visum

Houders van een Nederlands paspoort dienen een visum aan te vragen om Turkije te bezoeken. U kunt deze aanvragen via internet, of u koopt hem bij aankomst op de luchthaven van Istanbul. Een (e-)visum voor Turkije kost €15,- en is 6 maanden geldig, waarbij u per keer maximaal 90 dagen in Turkije mag blijven.

Seizoen

De beste tijd om Istanbul te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer het niet te warm en niet te nat is.

Vervoer

Vanaf Atatürk International Airport, het vliegveld van Istanbul, kunt u op verschillende manieren naar uw eindbestemming reizen. Uiteraard kunt u vanaf de luchthaven een taxi nemen, maar metrolijn M1A en de Airport Shuttle Service zijn bijna net zo snel. In Istanbul zelf kunt u gebruik maken van de metro en stadsbussen.

Openingstijden

Winkels: meestal open van 8:30 tot 19:00. Op zondag en op Islamitische feestdagen zijn veel winkels gesloten.

Cafés en restaurants: vaak geopend van 11:00 tot 1:00.

Banken: in toeristische gebieden meestal open van 8:30 tot 12:00 en van 13:30 tot 17:00.

Fooien

Het is in Istanbul gebruikelijk om ca. 10% fooi te geven aan kruiers, gidsen, restaurantpersoneel en taxichauffeurs. Hamam medewerkers verwachten ca. 25% fooi.

Informatie en noodgevallen

In Istanbul kunt u de volgende algemene alarmnummers bellen: 155 (politie), 110 (brandweer), 112 (ambulance) Nederlands Consulaat: Istiklal Caddesi 197, 34433 Beyoglu, Istanbul. Tel.: (+90) 212 393 21 21

Bezienswaardigheden

Istanbul barst van de prachtige historische gebouwen, waaronder de eeuwenoude Hagia Sophia kerk, het Paleis van de Sultans, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis. Echte cultuurliefhebbers kunnen daarnaast nog talloze musea bezoeken, zoals het Archeologisch Museum, de Tophane galerie en het Istanbul Modern Museum. Mocht u na al die bezienswaardigheden nog energie overhebben dan moet u zeker een bezoekje brengen aan de beroemde Grote Bazaar, het grootste winkelcentrum ter wereld met een labyrint van duizenden winkels waar kooplieden hun lederwaren, tapijten, kleding, antiek en curiosa aanbieden.

Met Skyscanner vindt u razendsnel de goedkoopste vluchten Istanbul, waarna u rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij of de ticketwebsite van uw keuze kunt boeken. Daarnaast kunt u via Skyscanner ook uw perfecte Hotel Istanbul vinden.

 

meer

Goedkoopste vluchten naar Istanbul van...

 Istanbul Reisgids

Istanbul is de enige stad ter wereld die twee continenten bevat, Europa en Azië, daarom heeft het ook twee zeer opmerkelijke sferen. De stad is verdeeld door zowel de machtige Bosporus als de Gouden Hoorn en dit biedt bezoekers de kans om met een spectaculaire boottocht het uitzicht op de ... Istanbul stadsgids

retour vanaf 88

 Istanbul Speciale aanbiedingen

Hotels in Istanbul

Autoverhuur in Istanbul

Foto's van Flickr/John Picken