Kaart

Vluchten van Eindhoven naar Istanboel

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Istanboel

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 155

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

İstanbul en İstanbul Sabiha Gökçen

2 luchthavens

Goedkope vluchten Eindhoven Istanbul

 

Eindhoven - Istanbul

 

Wanneer is een vliegticket Eindhoven Istanbul het goedkoopst?

 

Vliegtickets Eindhoven Istanbul zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de prijzen voor deze bestemming vaak wat lager dan gemiddeld. Wil je weten wanneer vliegen van Eindhoven naar Istanbul het goedkoopst is en in welke week een vlucht Eindhoven Istanbul het laagst in prijs is, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Heb je nog geen reisdatum in je hoofd en wil je weten wanneer vluchten Eindhoven Istanbul het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer tickets Eindhoven Istanbul in die maand de laagste prijs hebben. Als je nog even wilt wachten met boeken kun je dankzij het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket Eindhoven Istanbul waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld ontvang je direct een waarschuwing als het tarief van je vliegticket Eindhoven Istanbul stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Eindhoven naar Istanbul?

 

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Istanbul, je dient dus altijd minimaal één keer over te stappen als je vanaf het vliegveld van Eindhoven naar Istanbul wilt vliegen. Indirecte vluchten van Eindhoven naar Istanbul zijn onder meer mogelijk met Wizz Air en Pegasus Airlines (meestal in samenwerking met een andere luchtvaartmaatschappij).

 

Hoe lang is het vliegen van Eindhoven naar Istanbul?

 

Bij indirecte vluchten van Eindhoven naar Istanbul ben je gemiddeld tussen de 8 en 12 uur onderweg, maar in uitzonderlijke gevallen kan je reis tot wel 20 uur in beslag nemen. De totale reistijd is afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Eindhoven

 

Eindhoven Airport bevindt zich iets meer dan 8 km ten westen van het centrum van Eindhoven en is met meer dan 2,98 miljoen passagiers per jaar na Schiphol de grootste luchthaven van Nederland.

 

Van Eindhoven naar Eindhoven Airport: De luchthaven van Eindhoven is zowel met de auto als het openbaar vervoer snel en eenvoudig te bereiken. Ga je met de auto naar het vliegveld van Eindhoven, dan dien je zodra je op de Ring Eindhoven bent afslag 29 te nemen en vervolgens de borden naar de luchthaven te volgen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je je auto parkeren bij P1 (kort parkeren) of bij P3, P4 of P5 (lang parkeren). Als je met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport reist kun je vanaf Eindhoven CS bus 400 of 401 naar de luchthaven nemen. Daarnaast is het mogelijk om vanaf Den Bosch, Utrecht en Amsterdam met de AirExpressBus naar Eindhoven Airport reizen.

 

Wanneer op Eindhoven Airport aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek op Eindhoven Airport aanwezig dient te zijn, meestal is dit 1 tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Istanbul

 

Istanbul beschikt over 2 vliegvelden, te weten vliegveld Atatürk en vliegveld Sabiha Gökçen. Vanaf Eindhoven kun je naar beide vliegvelden vliegen met een of meer tussenstops, rechtstreekse vluchten Eindhoven Istanbul zijn dus niet mogelijk.

 

Vliegveld Atatürk in Istanbul

 

De meeste luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets Eindhoven Istanbul aanbieden vliegen naar vliegveld Atatürk, dat zo’n 24 km van het centrum ligt, in het Europese gedeelte van de stad. Vliegveld Atatürk is het grootste vliegveld van Turkije en de thuisbasis van de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines.

 

Van vliegveld Atatürk naar het centrum van Istanbul: Het snelst reis je vanaf vliegveld Atatürk naar de binnenstad van Istanbul als je de metro neemt. Loop hiervoor naar de metrohalte van lijn M1, die zich naast het vliegveld bevindt en stap uit bij de halte Zeytinburnu, waar je vervolgens overstapt op sneltram T1, die naar de wijk Sultanahmet rijdt en verder langs het water. Als je eindbestemming in de wijk Taksim ligt, pak dan de snelbus Havatas, want deze brengt je voor een klein bedrag naar het Taksimplein in het centrum van de stad, en deze busrit duurt 40-60 minuten.

 

Vliegveld Sabiha Gökçen in Istanbul

 

Vliegveld Sabiha Gökçen bevindt zich op 40 km afstand van het centrum van Istanbul, in het Aziatische gedeelte van de stad.

 

Van vliegveld Sabiha Gökçen naar het centrum van Istanbul: Reis je het liefst met het openbaar vervoer, neem dan lijnbus Е10. Deze rijdt naar de kade van Kadıköy, waar je overstapt op de veerboot die naar de wijk Eminönü vaart. Daar neem je vervolgens de tram naar Sultanahmet of Kabataş, waar je de kabelbaan naar het Taksimplein kunt nemen. Als je eindbestemming de wijk Taksim is dan ben je er het snelst als je de snelbus Havatas neemt, de reistijd is in dat geval anderhalf uur maar soms nog iets langer.

 

Visum Istanbul

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt dien je in het bezit te zijn van een visum om van Eindhoven naar Istanbul te vliegen. Je kunt dit visum aanvragen via internet, of na aankomst kopen bij het visaloket op vliegveld Atatürk of Sabiha Gökçen. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat op de dag van aankomst in Turkije nog minimaal 180 dagen geldig is.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Istanbul

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Istanbul

 

Istanbul heeft een heerlijk subtropisch klimaat. ‘s Zomers ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 20 en 28 C en af en toe is er ook een hittegolf met nog hogere temperaturen. Ook de winters in Istanbul zijn mild, het kwik daalt dan meestal niet verder dan 5 C, al kan er af en toe ook wat sneeuw vallen. Het hoogseizoen in Istanbul loopt van april tot en met oktober, waarbij het tijdens de zomermaanden het drukst is. Houd je niet van mensenmassa’s en hoge temperaturen dan kun is het beste seizoen voor een stedentrip naar Istanbul de lente of herfst.

 

Vervoer in Istanbul

 

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.