Kaart

Vluchten van İzmir naar Istanboel

Vluchtinformatie van İzmir naar Istanboel

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 26

Directe luchtvaartmaatschappijen

8

Vluchten per week

369

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 338 kilometer

1u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Turkish Airlines

İstanbul en İstanbul Sabiha Gökçen

2 luchthavens

Woont of verblijft u momenteel in Izmir en zoekt u goedkope vliegtickets Istanbul? Bekijk dan op deze pagina met welke luchtvaartmaatschappijen u van Izmir naar Istanbul kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Istanbul kunt doorreizen naar uw eindbestemming en andere praktische informatie die nuttig is om te weten.

Luchtvaartmaatschappijen

Als u van Izmir naar Istanbul gaat vliegen kunt u kiezen uit twee verschillende vliegvelden van bestemming, te weten Istanbul Atatürk Airport en Sabiha Gökçen International Airport. Ligt uw eindbestemming in het Europese gedeelte van de stad, dan kunt u het beste naar Istanbul Atatürk Airport vliegen, dit vliegveld ligt ca. 24 kilometer ten westen van het centrum van Istanbul. Reist u na aankomst verder naar het Aziatische gedeelte van de stad, dan kunt u het beste Sabiha Gökçen International Airport als vliegbestemming kiezen, deze luchthaven bevindt zich ongeveer 35 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Istanbul. Luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vanaf Izmir naar Istanbul Atatürk Airport vliegen zijn onder meer Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlas Global en Onur Air. Vliegt u van Izmir naar Sabiha Gökçen International Airport, dan kunt u een rechtstreekse vlucht boeken bij Pegasus Airlines, Turkish Airlines en SunExpress.

Paspoort en visum

Indien u houder bent van een Nederlands paspoort dient u als u reeds in Turkije bent in bezit te zijn van een visum, en deze dient nog geldig te zijn als u van Izmir naar Istanbul gaat vliegen.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Bij vluchten van Izmir naar Istanbul wordt aangeraden om minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, omdat de paspoort- en veiligheidscontrole soms even kunnen duren. Nadat u bent aangekomen op Istanbul Atatürk Airport of Sabiha Gökçen International Airport en uw koffers van de band heeft gehaald volgt u de borden naar de taxistandplaats, (shuttle)bushalte, metro, veerboot of balies autoverhuurbedrijven, afhankelijk van met welke vorm van transport u wenst door te reizen naar uw eindbestemming.

Reistijd en tijdsverschil

Turkije heeft slechts 1 tijdzone, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Izmir naar Istanbul gaat vliegen. Directe vluchten van Izmir naar Istanbul duren iets meer dan 1 uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Mocht er geen huurauto voor u klaarstaan op Istanbul Atatürk Airport of Sabiha Gökçen International Airport dan kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer naar uw hotel in Istanbul of andere eindbestemming in de stad of regio te reizen. Echter, een taxi is meestal de snelste en gemakkelijkste optie, maar let er wel altijd op dat u alleen van officiële taxi’s gebruik maakt, dit is het goedkoopst en het veiligst. Loop voor officiële taxi’s naar de taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

Praktische informatie

Het klimaat van Istanbul vertoont grote overeenkomsten met dat van Izmir, u kunt dus genieten van warme zomers en milde winters. De prijzen zijn ook vergelijkbaar.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.