Kaart

Thai Airways

Thai Airways, vaak ook kortweg Thai genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de Thaise hoofdstad Bangkok. De luchtvaartmaatschappij heeft Suvarnabhumi Airport in Bangkok als thuisbasis en is opgericht in 1960. Thai Airways voert vluchten uit naar ruim 84 bestemmingen in 37 landen in voornamelijk Europa, Azië en Oceanië. De maatschappij behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance en heeft in 2007 van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een onderscheiding gekregen voor de meest hygiënische vliegtuigcabines.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Thai Airways

Inchecken Thai Airways

Reizigers die met Thai Airways gaan vliegen kunnen vanaf 24 uur tot uiterlijk 1 uur voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig online inchecken via de website, waarna de instapkaart kan worden uitgeprint. Thai Airways heeft ook een eigen app, via welke je niet alleen vliegtickets kunt boeken maar ook kunt inchecken, waarna je een mobiele instapkaart kunt downloaden naar je smartphone. De bagage kan na het online of via je smartphone inchecken tot uiterlijk 1 uur voor vertrek (bij binnenlandse vluchten 45 minuten) worden afgegeven bij een bagage afgiftepunt van Thai Airways op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan ook en is mogelijk vanaf 2 of 3 uur tot 30 of 40 minuten voor het vertrek van je vliegtuig, afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Loop hiervoor naar de incheckbalies van Thai Airways of maak gebruik van de handige self service kiosken.

Bagage Thai Airways

Bij Thai Airways mag je in elke vliegklasse maximaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 7 kilo weegt en waarvan de afmetingen maximaal 56 x 45 x 25 cm bedragen. Daarnaast mag je één persoonlijke item gratis mee aan boord nemen, zoals bijvoorbeeld een camera, handtasje of kleine laptoptas. Hoeveel ruimbagage je maximaal mee mag nemen hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming, maar doorgaans geldt dat je op binnenlandse vluchten in de Economy en Premium Economy Class 30 kilo mag meenemen en in de Royal Silk Class 40 kilo. Voor internationale bestemmingen waarbij het stuks concept geldt (o.a. de Verenigde Staten en Canada) mag je als je in de Economy Class vliegt maximaal 2 stuks van maximaal 23 kilo en een omtrek (l x b x h) van maximaal 158 cm gratis inchecken en als je in de Business of First Class vliegt maximaal 2 stuks van maximaal 32 kilo en een omtrek (l x b x h) van maximaal 158 cm. Voor internationale bestemmingen waarbij het gewichtsconcept geldt mag je als je in de Economy Class vliegt maximaal 30 kilo ruimbagage gratis inchecken, in de Business en Royal Silk Class vliegt maximaal 40 kilo en in de First Class maximaal 50 kilo. Elk stuk ruimbagage mag in dat geval niet meer dan 32 kilo wegen. Voor reizigers die een frequent flyer kaart hebben gelden ruimere bagagevrijstellingen. Raadpleeg de website van Thai Airways als je precies wilt weten hoeveel bagage je op jouw vlucht mee mag nemen.

Stoelen reserveren Thai Airways

Als je vliegtickets bij Thai Airways boekt kun je tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna tot 48 uur voor vertrek gratis standaard stoelen reserveren. Op binnenlandse vluchten is het maken van stoelreserveringen niet mogelijk. In de Economy Class bedraagt de beenruimte tussen de stoelen tussen de 79 en 86 cm. In de Business Class heb je met 94 tot 96 cm (in de Airbus A300-600 maar liefst 221 cm) iets meer ruimte om je benen te strekken en in de First Class bedraagt de beenruimte 193 tot 215 cm.

Boekingskosten Thai Airways

Thai Airways brengt geen boekingskosten in rekening.

Service aan boord

Alle maaltijden, snacks en dranken zijn gratis als je met Thai Airways gaat vliegen, je kunt daarbij meestal kiezen tussen Thaise en Westerse gerechten die zelfs in de Economy Class van zeer hoge kwaliteit zijn. Daarnaast beschikken alle toestellen op intercontinentale vluchten over een inflight entertainment systeem, waarbij je via een persoonlijke videoscherm films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt beluisteren. Ook biedt Thai Airways al haar passagiers gratis een selectie binnen- en buitenlandse kranten aan die bij het instappen worden aangeboden en tijdens de vlucht kunnen worden gelezen. Op internationale vluchten kun je bij Thai Airways ook belastingvrije artikelen kopen, waaronder bijouterieën, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine Sawasdee van Thai Airways als je wilt weten wat er allemaal tijdens je vlucht aan belastingvrije artikelen wordt aangeboden. Op alle Airbus A380-800 en A330-300 toestellen van Thai Airways kun je bovendien tegen betaling gebruik maken van wifi, de prijzen variëren van $4,99 voor 10 MB tot $34,99 voor 100 MB.

Punctualiteit Thai Airways

De punctualiteit van Thai Airways is zeer goed te noemen. In 2013 vertrok meer dan 87% van alle vluchten van Thai Airways op tijd en arriveerde 80% op tijd.

Thai Airways

4,5/5
Gebaseerd op 152 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.