Kaart

Amsterdam Boedapest

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Boedapest

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 81

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

25

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1168 kilometer

1u 55min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Boedapest

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Boedapest

 

Amsterdam - Boedapest

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Boedapest het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Boedapest zijn doorgaans het goedkoopst als je ze 14 weken van tevoren boekt, want dan bespaar je tot wel 37% op de prijs van je ticket. Vliegen van Amsterdam naar Boedapest is meestal het voordeligst in de maand januari, je bespaart dan gemiddeld 44%. Het duurst ben je uit als je in de maand augustus van Amsterdam naar Boedapest vliegt, dan betaal je tot wel 38% meer voor je vliegticket. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Zijn je reisdata flexibel en vraag je je af wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Boedapest het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, je ziet dan in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Je hoeft niet meteen te boeken want je kunt met het handige Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je direct een melding als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Boedapest?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Boedapest worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Boedapest worden uitgevoerd door onder meer Czech Airlines, Easyjet, Vueling, Iberia, Austrian Airlines en Flybe.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Boedapest?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Boedapest duren gemiddeld 2 uur. Neem je een indirecte vlucht van Amsterdam naar Boedapest, dan ben je tussen de 4 en 7 uur onderweg, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Boedapest vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is vanaf daar prima met het openbaar vervoer te bereiken. Er zijn diverse treinen die rechtstreeks vanaf onder meer Amsterdam Centraal, Amsterdam Zuid, Amsterdam Bijlmer en Amsterdam Lelylaan naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die vanaf het centrum Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis. De Amsterdam Airport Schiphol Express doet er vanaf het Leidseplein ca. 40 minuten over en kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Boedapest

 

Budapest Ferenc Liszt International Airport, zoals het vliegveld van Boedapest officieel wordt genoemd, bevindt zich iets meer dan 24 km ten zuidoosten van het centrum van de stad.

 

Van het vliegveld van Boedapest naar het centrum van Boedapest: Als je met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven van Boedapest naar het centrum van de stad wenst te reizen dien je bus 200E te nemen, die overdag elke 10 minuten vanaf Terminal 2 naar het eindpunt van metrolijn 3 (station Kőbánya-Kispest) rijdt. ’s Nachts kun je bij Terminal 2 bus 900 nemen, die naar Rákospalota rijdt. Hier dien je over te stappen op nachtbus 950, die via treinstation Nyugati en Deák Ferenc Tér naar het centrum van de stad gaat. Daarnaast zijn er diverse shuttlebussen die vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad luchthaven rijden. Heb je veel bagage bij je of reis je met kinderen, dan is een taxi ook een zeer betaalbare optie. Als je op het vliegveld van Boedapest een auto gaat huren en vervolgens met je huurauto naar het centrum van de stad wilt gaan rijden dien je vanaf het luchthaventerrein naar de Üllői Út (Route 4) te rijden en vervolgens de borden naar het centrum van Boedapest te volgen. Onderweg hoef je nergens tol te betalen.

 

Visum Boedapest

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Boedapest te vliegen, want Hongarije behoort tot de Europese Unie. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te dragen als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Boedapest

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Boedapest

 

Boedapest heeft een continentaal klimaat met warme zomers, waarbij de gemiddelde dagtemperatuur zo’n 26 C bedraagt. De winters in Boedapest zijn met een gemiddelde dagtemperatuur van 3 C aan de koude kant. Ga je een stedenreis naar Boedapest maken, dan kun je het beste in de lente, zomer of herfst een bezoek brengen aan deze prachtige stad.

 

Vervoer in Boedapest

 

Alle bezienswaardigheden in de binnenstad van Boedapest zijn heel goed lopend te bereiken. Voor grotere afstanden kun je de metro of bus nemen. Bij mooi weer is het zeer aan te bevelen om een fiets te huren. Veel hotels stellen huurfietsen beschikbaar maar je kunt ook gebruik maken van het deelfietsennetwerk BuBi.

 

Zien en doen in Boedapest en omgeving

 

Boedapest bezienswaardigheden 10 tips

10 ideeën om Hongarije te bekijken vanuit Boedapest met de auto

Goedkoopste bier Europa: in deze 7 steden drink je ze

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per januari 2018

 

Boedapest: vliegvelden

Boedapest: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Boedapest

Vergelijk hier hotels in Boedapest

Autoverhuur in Boedapest

Vind hier huurauto’s in Boedapest

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.