Kaart

Amsterdam - Buenos Aires

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 446

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

7

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 11459 kilometer

13u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Buenos Aires Ministro Pistarini en Jorge Newbery

2 luchthavens

Goedkope vluchten van Amsterdam – Buenos Aires

 

Amsterdam - Buenos Aires

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Buenos Aires het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Nederland naar Argentinië zijn meestal het voordeligst als je ze ruim van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming het vaakst onder de reguliere prijs. Wil je weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het goedkoopst is en in welke week deze vliegtickets het laagst in prijs zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Ben je niet aan vaste reisdata gebonden en wil je weten wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Buenos Aires het goedkoopst zijn? Zoek dan in de hele maand, want dan zie je in één oogopslag wanneer deze tickets de laagste prijs hebben. Als je er nog even over wilt nadenken voordat je boekt kun je vervolgens met het Prijsalarm van Skyscanner de tarieven van het ticket waar je interesse in hebt in de gaten houden. Zodra je een prijsalarm hebt ingesteld word je meteen op de hoogte gebracht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Buenos Aires?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires worden uitsluitend aangeboden door KLM. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires worden uitgevoerd door onder meer Iberia, British Airways, Air Europa en Aerolinas Argentinas.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Buenos Aires?

 

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires duren ongeveer 13 uur en 50 minuten. Een indirecte vlucht van Amsterdam naar Buenos Aires neemt tussen de 16 en 20 uur in beslag. De totale reisduur is bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Buenos Aires afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten vanuit Amsterdam naar Buenos Aires vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam en is het best met het openbaar vervoer te bereiken, want daarmee bespaar je op parkeerkosten en vermijd je files. Er zijn allerlei verschillende treinen die al dan niet met een overstap naar Schiphol rijden. Daarnaast zijn er talloze bussen die je vanaf Amsterdam en andere steden in de omgeving naar luchthaven Schiphol kunnen brengen, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 tot 20 minuten en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Informeer bij je luchtvaartmaatschappij hoe lang je voor het vertrek op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Buenos Aires

 

Buenos Aires heeft twee vliegvelden, te weten Ministro Pistarini International Airport, dat vooral voor internationale vluchten wordt gebruikt, en Aeroparque Jorge Newbery, dat vooral gebruikt wordt voor binnenlandse en regionale vluchten. Vanaf Amsterdam kun je alleen naar Ministro Pistarini International Airport vliegen, vluchten naar Aeroparque Jorge Newbery zijn dus niet mogelijk als je vanaf Schiphol vertrekt.

 

Van Ministro Pistarini International Airport naar het centrum van Buenos Aires: Het centrum van Buenos Aires bevindt zich ca. 22 km ten zuidwesten van Ministro Pistarini International Airport. Als je met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld van Buenos Aires naar de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op bussen, er rijdt dus geen metro of trein van het vliegveld van Buenos Aires naar het centrum van de stad. Neem als je goedkoop uit wilt zijn bus 8, deze rijdt vanaf het vliegveld naar de Plaza de Mayo in Buenos Aires. Daarnaast zijn er diverse streekbussen die vanaf het vliegveld naar de stad rijden, waaronder buslijn 394, die naar treinstation Monte Grande en Camino de Cintura rijdt en buslijn 51 die via treinstation Monte Grande naar Constitución rijdt. Je kunt ook een wat duurdere maar wel snellere shuttlebus van busbedrijf Manuel Tienda León nemen. Ga je op het vliegveld van Buenos Aires een auto huren en met je huurauto naar de stad rijden, dan dien je vanaf het luchthaventerrein de RN A002 richting Buenos Aires te nemen. Blijf deze weg volgen, dan kom je vanzelf in het centrum van de stad terecht.

 

Visum Buenos Aires

 

Als je over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoef je geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Buenos Aires te vliegen, want op vertoon van een geldig Nederlands paspoort mag je maximaal 3 maanden in Argentinië blijven

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Buenos Aires

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Buenos Aires

 

Het beste seizoen voor een stedentrip naar Buenos Aires of vakantie naar Argentinië is de lente (van oktober tot november), of de herfst (van maart tot april). Gedurende de zomermaanden (van december tot en met februari) is het in Buenos Aires soms ondraaglijk warm. In de lente en herfst ligt de gemiddelde dagtemperatuur in de stad tussen de 20 C en 25 C, in de zomer rond de 30 C en in de winter rond de 15 C.

 

Vervoer in Buenos Aires

 

Buenos Aires heeft een uitgebreid metronetwerk (door de stadsbewoners ook wel “subte” genoemd) waarmee je vrijwel alle uithoeken van de stad kunt bereiken. Voor bestemmingen waar de metro niet komt kun je eenvoudig de tram of bus nemen. Daarnaast kun je overal in de stad deelfietsen huren van EcoBici.

 

Zien en doen in Buenos Aires en omgeving

 

Bestemming van de week: Buenos Aires

Goedkope rondreis Zuid-Amerika: routes en tips

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per december 2017

 

Buenos Aires: vliegvelden

Buenos Aires: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Buenos Aires

Vergelijk hier hotels in Buenos Aires

Autoverhuur in Buenos Aires

Vind hier huurauto’s in Buenos Aires

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.