Kaart

Aerolineas Argentinas

Aerolineas Argentinas is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Argentinië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Buenos Aires. De vliegmaatschappij, die de vliegvelden Aeroparque Jorge Newbery en Ministro Pistarini International Airport in Buenos Aires als belangrijkste thuisbases heeft, werd opgericht in 1949 en is aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook KLM en Air France behoren. Aerolineas Argentinas voert vluchten uit naar ruim 58 bestemmingen in Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië, waaronder Amsterdam, Frankfurt, New York City, Lima, Hong Kong, Sydney en Auckland. De Argentijnse vliegmaatschappij heeft vijf dochtermaatschappijen, waaronder de luchtvaartmaatschappij Austral Líneas Aéreas, die uitsluitend binnenlandse vluchten in Argentinië uitvoert.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Aerolineas Argentinas

Inchecken Aerolineas Argentinas

Bij Aerolineas Argentinas kun je zowel online, via je mobiele telefoon als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is verreweg het snelst en kan meestal vanaf 36 uur (web check-in) of 24 uur (mobiele check-in) tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Aerolineas Argentinas. Online inchecken is niet mogelijk voor vluchten van / naar Europa, de Verenigde Staten, Cancun en Punta Cana. Kun je niet online of via je mobiele telefoon inchecken, ga dan naar een incheckbalie van Aerolineas Argentinas op de luchthaven waar je je uiterlijk 2 uur (als je bagage wilt inchecken) of 1,5 uur (als je alleen handbagage hebt) voor vertrek dient te melden. Het wordt echter sowieso geadviseerd om altijd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, omdat de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Je dient bij Aerolineas Argentinas altijd uiterlijk 45 minuten voor vertrek bij de gate te zijn.

Bagage Aerolineas Argentinas

Als je gaat vliegen met Aerolineas Argentinas mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale omtrek (l x b x h) van 115 cm heeft en niet zwaarder weegt dan 8 kilo (binnenlandse vluchten in de Economy Class) of 10 kilo (binnenlandse vluchten in de Club Economy Class en internationale vluchten). De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je vliegklasse en luchthaven van vertrek en bestemming. Op binnenlandse vluchten mag je in de Economy Class maximaal 1 stuk bagage van 15 kilo gratis inchecken en in de Club Economy Class maximaal 2 stuks van 23 kilo elk. Neem je een internationale vlucht, dan mag je in de Economy Clas maximaal 1 of 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk gratis inchecken en in de Club Economy Class maximaal 2 of 3 stuks van 23 kilo elk. In alle gevallen geldt dat de totale afmetingen (l x b x h) van een stuk ruimbagage niet groter mogen zijn dan 158 cm. Voor overbagage worden altijd kosten in rekening gebracht, de tarieven hangen daarbij af van je bestemming. Voor passagiers die met een baby reizen en Aerolíneas Plus Platinum, Gold en Elite leden en Elite Plus SkyTeam leden gelden ruimere bagagevrijstellingen Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken, ga dan naar de website van Aerolineas Argentinas.

Stoelen reserveren Aerolineas Argentinas

Wie met Aerolineas Argentinas gaat vliegen hoeft voor het reserveren van een standaard stoel niet te betalen. Voorkeursstoelen in de Economy Class (stoel vooraan in het vliegtuig, stoel met meer beenruimte) worden in principe alleen toegewezen aan Aerolíneas Plus Platinum, Gold en Elite leden en Elite Plus SkyTeam leden, tenzij deze stoelen op het laatste moment nog beschikbaar zijn.

Boekingskosten Aerolineas Argentinas

Aerolineas Argentinas brengt geen boekingskosten in rekening, en ook voor het gebruik van een creditcard (VISA, Mastercard, American Express, Diners Club, Discover) wordt geen toeslag gerekend. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van je vliegticket, afhankelijk van welk type ticket je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle binnenlandse vluchten dien je bij Aerolineas Argentinas voor drankjes en versnaperingen te betalen. Neem je een internationale vlucht, dan zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis, waarbij je in de Club Economy Class kunt kiezen uit een à la carte menu. Op de meeste intercontinentale vluchten van Aerolineas Argentinas heb je de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast bevindt zich in elke stoelzak het gratis boordmagazine van Aerolineas Argentinas, dat boordevol interessante informatie en reistips staat. Op alle internationale vluchten kun je bij Aerolineas Argentinas belastingvrije artikelen aan boord kopen.

Punctualiteit Aerolineas Argentinas

De punctualiteit van Aerolineas Argentinas is zeer goed, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage van de luchtvaartmaatschappij volgens statistisch bureau OAG gemiddeld 82,1%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.