Kaart

Amsterdam - Perpignan

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Perpignan

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 152

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1074 kilometer

5u 45min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Air France

Perpignan

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Zuid-Frankrijk en wilt u van Amsterdam naar Perpignan gaan vliegen? Op deze pagina leest u welke luchtvaartmaatschappijen vluchten uitvoeren van Amsterdam naar Perpignan, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe lang uw vliegreis duurt, hoe u vanaf het vliegveld van Perpignan kunt doorreizen naar uw eindbestemming en andere informatie die handig is om te weten als u vliegtickets naar Perpignan gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden tussen Amsterdam en Perpignan, u zult dus altijd minimaal 1 keer moeten overstappen als u naar deze bestemming wilt vliegen. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Perpignan uitvoeren zijn Air France (in combinatie met HOP!) en KLM. Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Perpignan dient u meestal in Parijs over te stappen, daarbij dient u in Parijs ook van luchthaven te verwisselen en dus tussen de vliegvelden Orly en Charles de Gaulle te reizen.

 

Paspoort en visum

Als u over de Nederlandse nationaliteit beschikt kunt u met uw geldige paspoort of Europese identiteitskaart naar Perpignan reizen, een visum is dus niet nodig.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van plan zijn om van Amsterdam naar Perpignan te vliegen wordt aangeraden minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig te zijn op Amsterdam Airport Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles vaak enige tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u bent geland op Perpignan–Rivesaltes Airport, zoals de luchthaven van Perpignan officieel heet, dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de bushaltes, taxistandplaatsen of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wenst te reizen.

 

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Amsterdam naar Perpignan gaat vliegen. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Perpignan duren minimaal ca. 6,5 uur, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang uw overstap duurt. Denk ook aan de extra reistijd die u kwijt bent als u tijdens uw overstap in Parijs van luchthaven dient te veranderen en van vliegveld Orly naar vliegveld Charles de Gaulle of vice versa moet reizen.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Als u er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Perpignan dan kunt u het beste met de taxi naar uw hotel in Perpignan of andere eindbestemming in de regio reizen, aangezien het openbaar vervoer op Perpignan–Rivesaltes Airport vrij beperkt is. Volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats die zich buiten bij de aankomsthal bevindt.

 

Praktische informatie

Perpignan heeft een Mediterraan klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 26 - 29 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur 8 – 12  C). Het prijsniveau in Zuid-Frankrijk is vergelijkbaar met Nederland, al kunt u soms flink duurder uit zijn in toeristische gebieden.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.