Kaart

Amsterdam – Sarajevo

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Sarajevo

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 129

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1378 kilometer

2u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Austrian Airlines

Sarajevo

1 luchthaven

Goedkope vluchten van Amsterdam – Sarajevo

 

Amsterdam - Sarajevo

 

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Sarajevo het goedkoopst?

 

Vliegtickets van Amsterdam naar Sarajevo zijn meestal het goedkoopst als je ze geruime tijd van tevoren boekt, want dan liggen de tarieven voor deze bestemming vaker onder de reguliere prijs. Vind je het interessant om te weten wanneer vliegen van Amsterdam naar een bepaalde bestemming het voordeligst is en in welke week deze vliegtickets het goedkoopst zijn, lees dan ook: De beste tijd om te boeken en het meeste te besparen op je vlucht.

 

Als je nog niet weet op welke data je wilt gaan vliegen en benieuwd bent wanneer vliegtickets van Amsterdam naar Sarajevo het goedkoopst zijn, zoek dan in de hele maand, want dan zie je direct wanneer de tickets waar je interesse in hebt de laagste prijs hebben. Meteen beslissen of je boekt is niet nodig, want met het Prijsalarm van Skyscanner kun je de prijzen van de vliegtickets waar je interesse in hebt in de gaten houden. Nadat je een prijsalarm hebt ingesteld krijg je automatisch een bericht als de prijs van het betreffende vliegticket stijgt of daalt.

 

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen van Amsterdam naar Sarajevo?

 

Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sarajevo, je kunt dus alleen indirecte vluchten naar deze bestemming boeken. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Sarajevo worden aangeboden door onder meer Austrian Airlines, Lufthansa, Swiss en Croatia Airlines.

 

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Sarajevo?

 

Bij indirecte vluchten van Amsterdam naar Sarajevo ben je tussen de 3 en 8 uur onderweg, afhankelijk van de route die je vliegt en hoe lang je overstap duurt. Dit komt omdat er geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sarajevo zijn en je dus altijd minimaal 1 keer moet overstappen op een andere luchthaven.

 

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

 

Vluchten van Amsterdam naar Sarajevo vertrekken allemaal vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

 

Van Amsterdam naar Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol, zoals luchthaven Schiphol officieel heet, bevindt zich 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Als je vanuit het centrum van Amsterdam naar Schiphol wilt gaan is het openbaar vervoer meestal verreweg je beste optie, want dan vermijd je parkeerkosten en files. Vanaf Amsterdam Centraal rijden er elk uur gemiddeld zo’n 9 treinen naar Schiphol, en ook vanaf station Amsterdam Zuid en Amsterdam Bijlmer heb je een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Ook zijn er talloze bussen die vanaf het centrum van Amsterdam naar luchthaven Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een treinrit van het centrum van Amsterdam naar Schiphol duurt 15 minuten (sneltrein) tot 20 minuten (stoptrein) en kost €4,60 voor een enkele reis, een buskaartje kost €5,00

 

Wanneer op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig zijn: Check de informatie op de website van je luchtvaartmaatschappij als je wilt weten hoe lang je van tevoren op Amsterdam Airport Schiphol aanwezig dient te zijn, meestal is dit 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig.

 

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

 

Informatie over vliegvelden in Sarajevo

 

De luchthaven van Sarajevo, officieel Sarajevo International Airport geheten, bevindt zich iets meer dan 6 kilometer ten zuidwesten van de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Je kunt vanaf het vliegveld van Sarajevo op verschillende manieren naar het centrum van de stad reizen.

 

Van Sarajevo International Airport naar het centrum van Sarajevo: Als je met het openbaar vervoer van Sarajevo International Airport naar het centrum van de stad wilt gaan reizen ben je aangewezen op de bus, er rijden namelijk geen metro of treinen tussen het vliegveld van Sarajevo en het centrum van de stad. Neem buiten bij de aankomsthal van de hoofdterminal van het vliegveld de Centrotrans Eurolines bus, welke de gehele dag door tussen het centrum van Sarajevo (Baščaršija) en de luchthaven pendelt. Aan boord van de bus heb je de beschikking over gratis wifi. Als je met je huurauto vanaf Sarajevo International Airport rechtstreeks naar het centrum van de stad wilt gaan rijden dien je als je het luchthaventerrein afrijdt de snelweg A1 richting Sarajevo, Zenica en Mostar te nemen. Zonder files en opstoppingen duurt de autorit van Sarajevo International Airport naar de binnenstad een kleine twintig minuten. Onderweg hoef je nergens tol te betalen

 

Visum Sarajevo

 

Wie over de Nederlandse nationaliteit beschikt hoeft geen visum aan te vragen om van Amsterdam naar Sarajevo te vliegen. Wel dien je een geldig paspoort of Nederlandse Identiteitskaart bij je te hebben als je het vliegtuig instapt.

 

Weer, vervoer en bezienswaardigheden in Sarajevo

 

Weer, klimaat en toeristisch seizoen in Sarajevo

 

In de zomer bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur in Sarajevo zo’n 24 C tot 27 C, in de winter ligt het kwik rond de 4 C. De meeste neerslag valt in de maanden januari, februari en maart. De beste periode voor een stedentrip naar Sarajevo is de lente, zomer of herfst, want dan is de temperatuur overdag het aangenaamst. Ga je skiën in Bosnië (bijvoorbeeld in Jahorina), dan is de winter uiteraard de beste periode om naar Sarajevo te vliegen

 

Vervoer in Sarajevo

 

Sarajevo heeft een zeer uitgebreid tram-, bus- en trolleybusnetwerk, waarmee je in alle uithoeken van de stad komt. Het centrum van de stad is echter prima te voet te doen.

 

Zien en doen in Sarajevo en omgeving

 

Zien: 8 geweldige plekken in de Balkan

‘On the Road’ met The Blonde Gypsy: epische reis van Europa naar Azië

Goedkoopste skigebieden: budgetvriendelijk skiën

 

Informatie over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per februari 2018

 

Sarajevo: vliegvelden

Sarajevo: luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

 

Beste deals

 

Hotels in Sarajevo

Vergelijk hier hotels in Sarajevo

Autoverhuur in Sarajevo

Vind hier huurauto’s in Sarajevo

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.