Kaart

Amsterdam - Sint-Maarten

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Sint-Maarten

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 450

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6941 kilometer

9u 0min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Sint-Maarten

1 luchthaven

Als u naar het Caraïbische eiland Sint Maarten gaat vliegen landt u op Princess Juliana International Airport, dat zich ca. 15 kilometer ten westen van de hoofdstad Philipsburg bevindt, op het Nederlandse gedeelte van het eiland. Op deze pagina leest u met welke luchtvaartmaatschappijen u van Amsterdam naar Sint Maarten kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Sint Maarten naar uw eindbestemming kunt reizen en allerlei andere praktische reisinformatie die handig is om te weten als u vliegtickets Sint Maarten gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam kunt u met talloze luchtvaartmaatschappijen naar Sint Maarten vliegen. Geeft u de voorkeur aan een rechtstreekse vlucht dan kunt u kiezen uit KLM en TUI Airlines. Daarnaast zijn er diverse luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Amsterdam naar Sint Maarten aanbieden, waaronder Air France, United Airlines, American Airlines en Delta Airlines.

Paspoort en visum

Houders van een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig om naar Sint Maarten te reizen, een paspoort dat tot minimaal na het verblijf op het eiland geldig is volstaat.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Indien u van Amsterdam naar Sint Maarten gaat vliegen wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voordat uw vliegtuig gepland staat te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, vanwege de soms tijdrovende paspoort- en veiligheidscontroles, met name tijdens het hoogseizoen. Zodra u geland bent op Sint Maarten dient u zodra u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Nederlands) te volgen naar de taxistandplaats, shuttlebushaltes of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u uw reis na aankomst wenst te vervolgen.

Reistijd en tijdsverschil

Op Sint Maarten is het 6 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus naar alle waarschijnlijkheid last krijgen van een jetlag als u van Amsterdam naar Sint Maarten gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Sint Maarten duren ca. 8 uur en drie kwartier. Indirecte vluchten kunnen wel 12 uur of meer in beslag nemen, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar uw vliegtuig een tussenstop maakt en hoe lang uw overstap duurt.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen transfer heeft geregeld en er ook geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Sint Maarten kunt u het beste met de taxi naar uw hotel op Sint Maarten of andere eindbestemming reizen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats. Het openbaar vervoer vanaf de luchthaven van Sint Maarten is zeer beperkt.

Praktische informatie

Sint Maarten heeft een tropisch klimaat, wat betekent dat de gemiddelde dagtemperatuur het gehele jaar door zo’n 27 C is, en ook het zeewater is altijd lekker warm. De meeste regen valt in de maanden september, oktober en november. Het prijsniveau van Sint Maarten is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.