Kaart

Amsterdam - Edmonton

Vluchtinformatie van Amsterdam Schiphol naar Edmonton Internationaal

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 399

Directe luchtvaartmaatschappijen

2

Vluchten per week

3

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 6962 kilometer

8u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

KLM

Edmonton Internationaal

1 luchthaven

Gaat u op vakantie naar Canada en wilt u naar Edmonton in de provincie Alberta vliegen? Dan kunt u kiezen uit talloze luchtvaartmaatschappijen die directe of indirecte vluchten uitvoeren van Amsterdam Schiphol Airport naar Edmonton International Airport. Op deze pagina kunt u lezen welke luchtvaartmaatschappijen van Amsterdam naar Edmonton vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld van Edmonton naar uw eindbestemming kunt reizen en andere informatie die nuttig kan zijn als u vliegtickets Edmonton wilt gaan boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

Er is slechts één luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Edmonton aanbiedt, en dat is KLM. Mocht u het geen probleem vinden als uw totale reistijd wat langer duurt dan kunt u ook een indirecte vlucht van Amsterdam naar Edmonton nemen, met onder meer United Airlines, Icelandair, Air Canada en Condor.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken en voor een vakantie of zakenreis naar Canada gaan hoeven geen visum aan te vragen. Wel dienen zij over een geldig paspoort te beschikken en minimaal 72 uur van tevoren een online eTA formulier in te vullen.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Amsterdam naar Edmonton gaat vliegen dan kunt u het beste minimaal 2 tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig zijn op Schiphol, omdat de paspoort- en veiligheidscontroles soms flink wat extra tijd in beslag nemen. Zodra u op Edmonton International Airport bent geland dient u nadat u de douane bent gepasseerd en uw koffers van de band heeft gehaald de borden te volgen naar de bushaltes, de taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf het vliegveld uw reis wenst te vervolgen.

 

Reistijd en tijdsverschil

In de Canadese provincie Alberta is het 8 uur vroeger dan in Nederland, u zult dus zeker enkele dagen last hebben van een jetlag als u van Amsterdam naar Edmonton gaat vliegen. Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Edmonton duren ongeveer 9 uur. Indirecte vluchten duren 16 uur of nog langer, afhankelijk van met welke luchtvaartmaatschappij u vliegt, waar u dient over te stappen en hoe lang de overstap duurt.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaar staat op Edmonton International Airport kunt u het beste met de bus naar uw hotel in Edmonton of andere eindbestemming in de regio reizen. Het snelst bent u in de stad met Route 747, de expresbus van Edmonton Transit System (ETS) die dagelijks van 4:00u tot 24:00u rijdt. Daarnaast vetrekken er vanaf het vliegveld bussen richting Jasper National Park, Calgary, Red Deer, Cold Lake, Bonnyville en Smoky Lake. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor in de aankomsthal de borden naar de officiële taxistandplaats.

 

Praktische informatie

Edmonton heeft een continentaal klimaat met warme zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 23 C) en koude winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. -10 C). Het prijsniveau van Edmonton is vergelijkbaar met dat van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.