Kaart

Eindhoven - Kos

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Kos

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 118

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Kos

1 luchthaven

Wilt u op vakantie naar het Griekse eiland Kos gaan en woont u in het zuiden van het land? Op deze pagina kunt u lezen met welke luchtvaartmaatschappijen u van Eindhoven naar Kos kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe lang het duurt om van Eindhoven naar Kos te vliegen, over welke reisdocumenten u dient te beschikken, hoe u vanaf het vliegveld naar uw vakantieaccommodatie op Kos kunt reizen en andere praktische informatie die nuttig is om te weten als u goedkope vliegtickets naar Kos gaat boeken.

 

Luchtvaartmaatschappijen

De enige twee luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Eindhoven naar Kos aanbieden zijn de prijsvechters Transavia en TUI Airlines. Beide luchtvaartmaatschappijen vliegen dagelijks tussen Eindhoven en Kos, u kunt uw vakantie dus met de nodige flexibiliteit plannen.

 

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben u geen visum nodig om naar Kos te vliegen, een geldig paspoort of Europees Identiteitsbewijs is voldoende.

 

Luchthaven van vertrek en bestemming

Het wordt aangeraden om als u van Eindhoven naar Kos gaat vliegen minimaal 1 tot 2 uur voordat het vliegtuig gepland staat om te vertrekken aanwezig te zijn op Schiphol, met name tijdens het hoogseizoen. De reden is dat de paspoort- en veiligheidscontroles soms even kunnen duren, en u wilt natuurlijk niet uw vliegtuig missen en uw vakantie in het water zien vallen. Mochten de rijen in de vertrekhal meevallen dan kunt u nadat u de douane bent gepasseerd nog even winkelen of een kopje koffie drinken. Zodra u op het vliegveld van Kos bent geland en uw koffers van de band heeft gehaald dient u de borden (ook in het Engels) te volgen naar de (shuttle)bushaltes, taxistandplaats of balies van autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u vanaf de luchthaven van Kos verder wenst te reizen naar uw eindbestemming.

 

Reistijd en tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland, een jetlag is dus niet te verwachten als u naar van Eindhoven naar Kos gaat vliegen. Directe vluchten van Eindhoven Airport naar Kos Airport duren iets meer dan 3,5 uur.

 

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien er geen huurauto voor u klaarstaat op de luchthaven van Kos kunt u het beste met de taxi naar uw hotel op Kos gaan, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats vlak bij de aankomsthal. Uiteraard kunt u ook de bus nemen naar uw vakantieverblijf, loop daarvoor naar de bushaltes, waar de gehele dag door feloranje gekleurde bussen stoppen die onder meer naar Kos Stad, Kefalos en Kardamena rijden.

 

Praktische informatie

Op Kos kunt u genieten van een Mediterraan klimaat met warme droge zomers (gemiddelde dagtemperatuur ca. 28 C) en milde winters (gemiddelde dagtemperatuur ca. 12 C). De prijzen op Kos liggen wat lager dan die van Nederland.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.