Kaart

Eindhoven - Marseille

Vluchtinformatie van Eindhoven naar Marseille

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 36

Directe luchtvaartmaatschappij

1

Vluchten per week

2

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 892 kilometer

1u 50min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

Ryanair

Marseille

1 luchthaven

Woont u in het zuiden van het land en gaat u op vakantie naar Zuid-Frankrijk of de Cote d’Azur? Dan kunt u op deze pagina bekijken met welke luchtvaartmaatschappijen u vanaf Eindhoven naar Marseille kunt vliegen, wat u op de luchthaven van vertrek en bestemming kunt verwachten, hoe u vanaf het vliegveld van Marseille naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie.

Luchtvaartmaatschappijen

Indien u in de buurt van Eindhoven woont en op zoek bent naar op zoek naar goedkope vliegtickets naar Marseille dan heeft u geluk, want de prijsvechter Ryanair vliegt meerdere malen per week rechtstreeks vanaf Eindhoven naar deze zonovergoten bestemming in Zuid-Frankrijk.

Paspoort en visum

Reizigers die over de Nederlandse nationaliteit beschikken hebben geen visum nodig om Frankrijk te bezoeken, een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart is voldoende.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Als u van Eindhoven naar Marseille Provence Airport gaat vliegen, zoals de luchthaven van Marseille formeel heet, wordt aangeraden om minimaal 1 uur voor de officiële vertrektijd van uw vliegtuig aanwezig te zijn op Schiphol, zodat u voldoende tijd heeft om naar de gate te lopen. Bent u wat vroeg aanwezig op Eindhoven Airport dan is dat ook geen probleem, want zowel voor als achter de douane kunt u nog even winkelen of een kopje koffie drinken voordat u in het vliegtuig stapt. Eenmaal geland op Marseille Provence Airport dient u zodra u uw koffers van de band heeft gehaald de borden (ook in het Engels) te volgen naar de taxistandplaats, (shuttle)bus, trein of autoverhuurbedrijven, afhankelijk van hoe u naar uw eindbestemming wilt reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Frankrijk, u zult dus geen last krijgen van een jetlag als u van Eindhoven naar Marseille gaat vliegen. Directe vluchten van Eindhoven naar Marseille duren een kleine twee uur.

Vervoer vanaf de luchthaven

Indien u geen auto gaat huren op Marseille Provence Airport dan kunt u het beste de trein naar uw hotel in Marseille nemen. Deze trein rijdt vrijwel de gehele dag en brengt u in nog geen 20 minuten naar het centrum van de stad. Ligt uw eindbestemming in de buitenwijken van Marseille of elders dan is het soms sneller om de (shuttle)bus te nemen. Vanaf het vliegveld van Marseille rijden onder meer bussen naar Sisteron, Gap, Digne, Carpentras en Aix-en-Provence. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg daarvoor de borden naar de officiële taxistandplaats.

Praktische informatie

In Marseille is het wat warmer dan in Nederland. In de maanden juli en augustus kunt u overdag genieten van temperaturen van wel 28 C of meer, en in de winter wordt het niet kouder dan 10 C. Het prijsniveau is ongeveer hetzelfde als in Nederland, al geldt dit niet voor toeristische gebieden waar u vaak een stuk meer dient uit te geven aan toegangsprijzen, terrasjes, restaurants en souvenirs.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.