Kaart

Rotterdam - Florence

Vluchtinformatie van Rotterdam naar Florence

Goedkoopste retourprijs vorige maand

€ 183

Directe luchtvaartmaatschappijen

0

Gemiddelde vluchttijd, totale afstand 1036 kilometer

3u 30min

Populairste luchtvaartmaatschappij vorige maand

British Airways

Florence

1 luchthaven

Woont u in of nabij Rotterdam of Den Haag en wilt u op vakantie naar Toscane gaan of een stedenreis naar Florence maken? Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn om van Rotterdam naar Florence te vliegen, wat u op het vliegveld van vertrek en aankomst kunt verwachten, hoe u na aankomst op het vliegveld van Florence naar uw eindbestemming kunt reizen en andere praktische informatie die handig is om te weten als u vliegtickets Florence gaat boeken.

Luchtvaartmaatschappijen

Helaas zijn er geen luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten van Rotterdam naar Florence aanbieden. Wel kunt u vanaf Rotterdam The Hague Airport een indirecte vlucht naar Florence Airport Peretola nemen, zoals het vliegveld van deze prachtige historische stad officieel heet. Luchtvaartmaatschappijen die indirecte vluchten van Rotterdam naar Florence aanbieden zijn onder meer Cityjet, Lufthansa en British Airways. Gaat uw voorkeur uit naar directe vluchten naar Florence, dan dient u vanaf Amsterdam Airport Schiphol te vertrekken.

Paspoort en visum

Indien u over de Nederlandse nationaliteit beschikt heeft u slechts een geldig Nederlands paspoort of Europese Identiteitskaart nodig om van Rotterdam naar Florence te vliegen, een visum is dus niet nodig.

Luchthaven van vertrek en bestemming

Reizigers die van Rotterdam naar Florence gaan vliegen wordt geadviseerd minimaal 1 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig aanwezig bent op het vliegveld, zodat zij voldoende tijd hebben voor de paspoort- en veiligheidscontroles. Eenmaal geland op Florence Airport Peretola kunt u, nadat u uw koffers van de band heeft gehaald, de borden (ook in het Engels) naar de bushaltes, taxistandplaats en balies van autoverhuurbedrijven volgen, afhankelijk van met welke vorm van transport u vanaf de luchthaven van Florence naar uw eindbestemming wenst te reizen.

Reistijd en tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië, een jetlag is dus niet aan de orde als u van Rotterdam naar Florence gaat vliegen. De totale vliegtijd van Rotterdam naar Florence is ca. minimaal 4 uur of meer, aangezien u onderweg minimaal 1 keer dient over te stappen. Neemt u een directe vlucht van Amsterdam naar Florence dan bent u ca. 2 uur onderweg.

Vervoer vanaf de luchthaven

Als er geen huurauto voor u klaarstaat op het vliegveld van Florence dan kunt u het beste met de bus naar uw hotel in Florence of andere eindbestemming in de regio reizen. Loop hiervoor naar de bushalte buiten bij de aankomsthal en neem hier een ATAF bus, welke u naar het centraal station in de stad brengt. Uiteraard kunt u ook een taxi nemen, volg in dat geval de borden naar de officiële taxistandplaats. Alle taxi’s op Florence Airport Peretola hanteren vaste tarieven voor ritjes naar het centrum van Florence.

Praktische informatie

In de zomer is het in Florence lekker warm en kunt u genieten van een gemiddelde dagtemperatuur van zo’n 30 C. ’s Winters is het in Florence redelijk koel, waarbij het kwik niet hoger komt dat 8 C. Het prijsniveau van Florence is vergelijkbaar met dat van Nederland, al dient u rondom toeristische attracties te rekenen op hogere prijzen.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.